0

Б ившият национален селекционер Любослав Пенев е новият старши треньор на Локомотив Пловдив. Новината бе съобщена от клуба.

Както и в предишния си отбор Хебър, където застъпи на мястото на бившия съотборник в ЦСКА Владо Манчев, и в Локо Пловдив Любо сменя на поста цесекар – освободения Александър Томаш. Любопитното е, че друг цесекар - Веселин Великов, зае освободения от Пенев треньорски стол в Пазарджик.

В щаба на Любослав Пенев влизат още:
Атанас Стоилов – помощник-треньор, Ангел Павлов – помощник-треньор, Христо Златински – помощник-треньор (той ще продължи да бъде старши треньор на Локомотив II), Никола Солаков – кондиционен треньор, Мартин Митев – треньор на вратарите, който, както и Атанас Стоилов, бе до Любо и в Хебър.

Пенев е бил начело на Литекс, Ботев Пловдив, ЦСКА-София, втория отбор на Валенсия, Царско село, ЦСКА 1948 и Хебър. 

Любо, който тръгва във футбола от малък от школата на ЦСКА, освен за родния си клуб е играл за Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта Виго, като с мадридските „дюшекчии“ спечели дубъл – титла и купа на краля през 1996 г., и то като голмайстор на отбора.

В България той завършва кариерата си на футболист именно с екипа на Локо Пловдив  през сезон 2001/02. След като от президент на ЦСКА (от 1999 г ., когато сменя Илия Павлов), Любо отново обува футболните обувки и с червения екип вкарва за елиминирането на Шахтьор Донецк в Купата на УЕФА през 2001 г., като заедно с него в състава са Александър Томаш и Владо Манчев, сега негови колеги като треньори.

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа в залата за пресконференции.
Час по-късно, в 18:00 часа, започва и първата тренировка на Локомотив. Представителите на медиите ще могат да проследят само първите 15 минути, а за фенове заниманието ще е открито в първите 30 минути.

От Локомотив не посочиха параметрите на договора на Пенев, който заменя напусналия в края на миналия сезон Александър Томаш.

Източник: БТА