0

Заместникът на Георги Миланов – Асен Чандъров, трябва да се присъедини днес следобед към „сините“, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“. 

Преди това сутринта той ще посети „Герена“, където ще парафира договор с гранда. За него това ще бъде втори трансфер в Левски, чийто юноша е. 

През лятото на 2019 година той акостира при „сините“ като преотстъпен от Септември София. Това бе част от сделката между двата тима за Здравко Димитров. Чандъров обаче бе ползван от Петър Хубчев в едва 4 мача – 3 за първенство и 1 за Купата на България. Трябва да се отбележи, че в двубоите от шампионата той не успя да запише общо половин час на терена. 

Така той не дочака края на сезона и още на Нова година се прибра в Септември, откъдето скоро пък си осигури трансфер в чужбина – Академика Клинчени. При комшиите изкара два сезона. През лятото обаче отново се завърна у нас. Чандъров чака оферти от чужбина, но в крайна сметка продължи кариерата си пак в Септември. 

През есента взе участие в 13 мача, в които отбеляза един гол. Това стана при загубата 1:3 от Лудогорец в Разград. Тогава Чандъров се разписа от дузпа. 

Иначе през лятото се очаква още един трансфер по оста Левски – Септември. „Сините“ са хвърлили око и на Мартин Стойчев, но се очаква той да бъде привлечен от тях през лятото.

Кръстев бил с един крак навън "Герена"

Ситуацията около Филип Кръстев също не е розова, стана ясно вчера. Халфът също може да се смята, че е с един крак извън „Герена“, макар да се води преотстъпен там до края на сезона.

Все по-големи обаче били шансовете да не посрещне лятото у нас, а в чужбина. Причината е, че съществува възможност да се пробва в първенството на Португалия, където интерес към него проявява Виктория Гимараеш. От Ломел пък искат да видят дали Кръстев ще успее да излезе най-после от зоната си комфорт, каквато е България. Както е известно, преди Левски кариерата му бе в застой, след като бе пратен в Троя, където обаче основно търкаше резервана скамейка. 

„Сините“ са готови да го прежалят, както може да се случи и с Андриан Краев. Последният пък е спряган за трансфери в Унгария, Турция и Израел. На „Герена“ се надяват, че около Краев развръзката също ще настъпи бързо, за да се знае дали Станимир Стоилов ще трябва да привлича още един халф. На „Герена“ освен това имат и доста младоци, на които им е време да покажат, че не са случайно в отбора и да заиграят по-сериозна роля при мъжете.