0

Л евски изглежда обречен за днешното гостуване на „Тича“ на един от лидерите в класирането на Първа лига Черно море. В деня преди мача стана ясно, че двамата основни защитници на тима Кордоба и Ван дер Каап няма да пътуват с отбора. Двамата са пипнали вирус и не са тренирали почти цялата седмица.

Така треньорът Николай Костов ще трябва да прави състав без петима основни футболисти за мач, който се оказва най-важния до момента през сезона. Ако днес Левски загуби, което изглежда напълно вероятно, „сините“ почти ще загубят шансове да играят в евротурнирите. В момента Левски е на 5-о място и изостава на две точки от четвъртия Локо Пд. При загуба на „Тича“ и победа на Локо в Стара Загора, левскарите ще изостанат на пет точки от позицията, която дава право на бараж за Европа. 

В същото време Черно море се нуждае от две точки в оставащите два мача до края на редовния сезон, за да се закрепи в първата тройка на Първа лига. Това ще даде предимство на „моряците“ в плейофите, тъй като ще им осигури три домакинства в решаващата фаза на първенството. 

Илиан Илиев: Нашата цел е Топ 3

„Целта на Черно море е класиране до трето място в редовния сезон. Надявам се да ликуваме след мача с Левски и да влезем по-спокойни в плейофите – коментира треньорът на варненци Илиан Илиев. - И те, и ние ще влезем в двубоя след неприятни резултати, но нашите футболисти вече свикнаха да играят такива мачове и се надявам напрежението да не ни се отрази. Сигурен съм, че ще имаме и изключителната подкрепа от нашите фенове, след като вече показахме, че когато сме единни, можем да правим страхотни неща.