0

Ч ерно море победи ЦСКА 1948 с 2:1 и се изравни с 54 точки с лидера във временното класиране Лудогорец, но шампионите са с два мача по-малко. Двата гола за победителите вкара Исмаил Иса. ЦСКА 1948 остава с 37 точки на шестото място.

Черно море откри резултата в 4-ата минута. Влатко Дробаров изрита напред топката в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948, където Бирсент Карагарен се опита да върне към вратаря Петър Маринов, но Илиан Илиев – младши открадна топката и пусна пас към Исмаил Иса, който от няколко метра фронтално срещу вратата вкара за 1:0. 

В 17-ата минута домакините можеха да удвоят преднината си. Уеслен Жуниор, който дебютира за Черно море днес, стреля опасно по диагонал отдясно, но стражът на ЦСКА 1948 Петър Маринов успя да спаси. 

В 31-ата минута ЦСКА 1948 изравни резултата. Талис изведе в добра позиция вдясно Радослав Кирилов, който финтира Даниел Мартин, стреля по диагонал и вкара за 1:1. 

Веднага след подновяването на играта през втората част, в 46-ата минута, домакините можеха отново да поведат. Даниел Мартин успя да отправи удар по диагонал отляво от добра позиция, но вратарят Петър Маринов спаси. 

В 66-ата минута Черно море отново поведе. Мазир Сула центрира от корнер, а Исмаил Иса засече с глава топката и вкара за 2:1, като топката премина под плонжа на вратаря Петър Маринов. 

В 67-ата минута Мазир Сула и Исмаил Иса в рамките на няколко секунди пропуснаха да вкарат за Черно море. В 70-ата минута Парвиз Умарбаев стреля опасно по земя от над 20 метра, но за късмет на домакините топката премина на сантиметри встрани от вратата.

Източник БТА