0

Н иколай Костов все още не е успял да направи дубъл над нито един съперник в елита като треньор на Левски. Наставникът на „сините“ пропусна да направи това в предишните два кръга. Тогава Левски направи равенства срещу съперници, които вече бе победил през есента. Първо направи 1:1 с Ботев, след като през лятото спечели на Колежа с 3:1, а преди 6 дни направи реми в „Надежда“ срещу Локомотив Сф – 2:2 след като го бе разгромил на „Герена“ по-рано през сезона.

Костов обаче сега е пред угрозата да запише дубъл от загуби срещу Локомотив Пд, ако загуби и днес. Това ще му се случи за втори път през сезона, тъй като един съперник вече победи два пъти Левски. Това е ЦСКА 1948, който спечели срещу „сините“ с 2:1 на „Герена“ и с 1:0 в Бистрица. А срещу Локомотив Пд треньорът на „сините“ до момента има само загуби.

В първия си период на „Герена“ той падна с 1:2 на „Лаута“ след продължения в четвъртфинален мач за Купата на България. Тогава Левски водеше с 1:0 до края на редовните 90 минути, след което пусна гол след корнер, а в продълженията се стигна и до пълен обрат. В началото на настоящия сезон Локомотив Пд победи Левски на Костов и в мач за първенство с 2:1. Головете тогава вкараха Джовани Маркес и Георги Минчев за „черно-белите“, а между тези две попадения за „сините“ се разписа Рикардиньо.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"