0

С лавия и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в столичното дерби на 15-ия кръг на Първа лига, играно на стадиона в „Овча купел“. Ивайло Чочев вкара и двете попадения, като второто бе в собствената врата.

Гостите откриха резултата още в третата минута на срещата. Тогава Ангел Бастунов центрира отлично отляво към Ивайло Чочев, който с глава реализира 13-ия си гол от началото на сезона.

В 35-ата минута домакините можеха да изравнят. Кристиян Стоянов нахлу в наказателното поле отляво, след което намери Галин Иванов, но ударът на ветерана мина покрай вратата.

В началото на втората част ЦСКА 1948 можеше да удвои преднината си. Георги Русев си намери пролука за удар през няколко защитници, а след рикошет и намеса на вратаря Светослав Вуцов топката се спря в гредата. Веднага след това на отсрещната врата Тони Тасев стреля добре от дистанция, но Даниел Наумов внимаваше и спаси.

В 52-ата минута Славия изравни. Куриозно Ивайло Чочев прати топката в собствената си врата приблизително от същата ситуация, в която халфът реализира за собствения си отбор и също с глава си отбеляза автогол.
В 61-ата минута гостите можеха отново да вземат преднина, но ударът на Марио Топузов от добра позиция бе блокиран от Емил Виячки.

Славия - ЦСКА 1948 - 1:1. Снимки: start-photo.bg
Славия ЦСКА 1948 Славия ЦСКА 1948 Славия ЦСКА 1948
24

До края на срещата и двата тима имаха няколко опасни атаки, но така и не се стигна до ново попадение в нито една от вратите. 

Така двата тима поделиха точките след головете на Чочев.

След равенството ЦСКА 1948 пропусна възможността да се върне еднолично на върха на класирането, поне временно, като сега се изравни с ЦСКА. Двата тима имат по 31 точки, но този на Саша Илич има два мача по-малко. Славия от своя страна е на шеста позиция с 25 точки.