0

Г розни сцени – разправии, скандали, дори юмручен бой и шамари, са се разиграли в съблекалнята на Берое след равенството с Локомотив Пловдив. По време на интервюто на треньора на Локо Александър Томаш по Диема спорт, в ефир се чуха викове и шумове откъм вътрешните помещения на стадиона. Това дори принуди Томаш за миг да прекъсне интервюто и да се обърне, за да види какво се случва. А в този момент там се е разиграл истински побой между футболистите и треньора на Берое.

Очевидци твърдят пред в. „Мач Телеграф“, че треньорът Ачиари е налетял да бие 24-годишния халф Карлос Алгара. Ударил го е във врата и гърдите. Преди това обаче футболистите на Берое са скочили на треньора, дори са го изхвърлили от съблекалнята и са му казали повече да не стъпва вътре. Играчите на старозагорския тим били бесни от изказванията на Ачиари, че те не тренират достатъчно и не влагат всичките си усилия в мачовете. „Не стоим добре през целия мач и това е един фактор, който не ни позволява да спечелим всички двубои. Ние сме конкурентоспособен отбор и понякога трябва да сме по-агресивни, за да печелим единоборствата и да държим топката”, заяви Ачиари веднага след мача с Локо. След това се е прибрал, където го причакали футболистите, за да му искат сметка. 

Освен критиките на Ачиари, другата най-вероятна причина за панаирите в Берое, са поредното закъсняване на заплати. Циркът продължил няколко минути преди страстите да се успокоят. 

Разправиите в Берое онзи ден са поредната срамна ситуация, в която клубът изпада след идването на аржентинския бизнесмен Ернан Банато. Припомняме, че той дълго време не плащаше заплати, спря финансирането на школата, което заплаши лиценза на отбора за следващия сезон. През есента дори се появиха слухове, че част от чуждестранните футболисти са крали консерви с боб и грах, тъй като не са имали пари да си купят храна. Други пък били изхвърлени от квартирите си за неплатени наеми.

Равенството с Локо изпрати Берое в групата на изпадащите и само чудо може да ги върне в средата на таблицата, където ще се води борбата за седмото място – баража за Европа. Берое гостува на Левски в следващия кръг без голямата си звезда Себастиан Вия. Колумбиецът си изкара жълт картон срещу Локо – негов пети за сезона.