0

О тборите на ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив взеха само по една точка в мача си в Бистрица от 23-ия кръг в Първа лига. На нивата с бразди и бабуни, каквато е тревната покривка на стадиона на Витоша, Алекс Колев изведе „червените“ напред с гол срещу бившия си отбор.

Антоан Бароан направи 2:1 за Ботев с 2 гола след почивката, напънът на домакините стигна само за изравняване 2:2 на Галин Иванов 5 минути преди края.

ЦСКА поведе в 21-ата мин. След грешка на Рабей в средата на терена, атакуван от Чочев, Русев пусна късо вдясно към Алекс Колев и той с мощен шут в близкия ъгъл закова топката в мрежата зад Аргилашки.

В 49-ата минута Тодор Неделев пусна към Минков, той учтиво бе оставен в наказателното поле да се обърне и да пусне между двама статични защитници на ЦСКА към Бароан, който пред малкия пеналт с мощна тупалка направи 1:1.

В 64-а минута гостите поведоха след контра, при която Дилан Мертенс от центъра подаде към Антоан Бароан, той с лекота надбяга ескортиращите го отляво и отдясно Ангелов и Пиргов, излезе срещу Наумов и мушна топката край него в мрежата за втори път в рамките на 15 мин.
ЦСКА напъна, но гостите се справяха с неточните и слаби центрирания на „червените“. Все пак в 85-ата мин. Русев от въздуха изведе сам Галин Иванов, който от централна позиция препарира Аргилашки за крайното 2:2.

Треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров, бивш наставник на Ботев, изрази удовлетворение от нападението и разочарование от защитата на своите. "Не мога да не бъда доволен от това, което сътворихме във фаза атака. Независимо от условията, ние се стараехме да градим атаките ни по земя", каза Киров за тежкия терен в Бистрица.

"На обратния полюс бяхме в защита, където две елементарни грешки доведоха до два гола. Това беше проблемът, иначе голяма част от нещата в атака се получиха", заяви Киров след края на мача. "Очаквахме абсолютно всичко от Ботев, но ние не можем да допускаме такива елементарни голове. Наложи се да сменим централната двойка защитници, но те имат мачове заедно. Стиковката трябва да е по-добра".

Колегата му от Ботев Азрудин Валентич се тюхкаше, че отборът не удържа аванса си, за да вземе победа навръх 110-ата годишнина от създаването на клуба. "Съжалявам, че не спечелихме. От друга гледна точка обаче условията бяха тежки и трябва да поздравя и моя, и противниковия отбор.

Искахме да вземем трите точки в деня, в който Ботев Пловдив има празник, но за съжаление не успяхме. Точката обаче е важна, тъй като в пети пореден мач не губим", заяви Валентич след края на мача.

"Решихме да стартираме с трима централни бранители, за да държим изолирани фланговите състезатели на ЦСКА 1948. Пресирахме добре, но ни бе трудно да контролираме мача. Допуснахме и грешки, които доведоха до попадения. Ние искаме да играем в нашия стил, независимо от състоянието на терена. Той обаче бе заледен още преди началото на срещата и не е лесно да влезеш подготвен в такива условия".