0

Ц СКА 1948 и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Домакините в Бистрица откриха резултата в 15-ата минута след попадение на Георги Русе, но гол от дузпа на Джовани в 44-ата минута донесе точката на пловдивчани.

През втората част попадения нямаше, но последните минути бяха изключително драматични. И двата отбора получиха червени картони, а дузпа за ЦСКА 1948 в 93-ата минута бе отменена след преглед с ВАР. 

Така тимовете взеха по една точка, а Локомотив Пловдив сдаде първото място в шампионата. "Смърфовете" вече изостават с 1 точка от Черно море, който по-рано победи Пирин и е еднолично начело. 

Още в 3-ата минута Даниел Наумов показа добър рефлекс и спаси далечен удар на Джовани.

Четири минути по-късно Динко Хоркаш допусна грешка, топката попадна в Педриньо, който продължи към Аерон Зинга, но неговото изпълнение бе слабо.

В 10-ата минута Елитон отправи първия точен удар за ЦСКА 1948. Георги Русев центрира от статично положение и бразилеца стреля с глава, но Хоркаш се намеси. Три минути по-късно Хоркаш обази вратата си и след пряк свободен удар на Педриньо.

В 15-ата минута ЦСКА 1948 поведе. Ангел Лясков допусна груба грешка в близост до наказателното поле на Локомотив Пловдив. Георги Русев открадна топката и стреля от границата на наказателното поле с левия крак, за да вкара за 1:0.

12 минути по-късно Джовани направи двойно подаване с Бабакар Дион и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе неточен.

В 43-ата минута Джовани спечели дузпа за Локомотив, след като бе фаулиран от Ерденис Гурища. Зад топката застана бразилецът, който с техничен удар в средата на вратата изравни резултата.

В първата минута на добавеното време Алфа Конте излезе на добра позиция, но вместо да подаде към Георги Минчев, реши сам да завършва и не уцели вратата.

В 50-ата минута пловдивските "железничари" можеха да направят пълен обрат. Локомотив организира хубава атака. Дион подаде към Минчев, който с пета продължи към Конте. При неговия удар имаше рикошет и топката в крайна сметка се отби в напречната греда.

В 58-ата минута Локомотив създаде още един добър шанс. След статично положение Хорхе Сегура свали към Христо Иванов, който стреля от воле, но Наумов се отчете с прекрасна намеса, за да запази паритета.

В 81-ата минута Георги Минчев нацели втора греда за гостите. Три минути по-късно Хоркаш спаси удар на Русев.

Една минута преди края на редовното време се стигна до спречкване в средата на терена. Ангел Лясков получи втори жълт картон, докато Елитон видя директно червения цвят за удар без топка срещу Димитър Илиев.

В 93-ата минута Ивайло Стоянов отсъди дузпа за ЦСКА 1948, но тя бе отменена след намесата на ВАР.