0

Ц СКА 1948 спечели втора поредна победа на нула на новия си домакински стадион в Бистрица – с 1:0 над Пирин в 17-ия кръг на Първа лига, съобщи gong.bg. При предишното домакинство „червените“ удариха шампиона Лудогорец с 2:0.

Мачът в Бистрица бе игра на дузпи – домакините вкараха своята, гостите изпуснаха. По един „гол“ бе отменен след консултация с ВАР и на „червените“, и на „орлетата“.

В 38-та мин. Брахими помисли, че е вкарал гол за Пирин, но при разглеждането на положението ВАР видя засада.

Домакините нанесоха своя удар в последните секудни на полувремето успяха да нанесат удар. Главният съдия Георги Гинчев се допита до ВАР, за да прецени дали има основания за отсъждане на дузпа и след като погледна ситуацията посочи бялата точка. Националът Чочев без колебания разстреля Ник Хенгелман за 1:0. 

В 69-та минута "орлетата" получиха право да бият наказателен удар. Вратарят на ЦСКА Даниел Наумов обаче не позволи топката да се оплете в мрежата му, като спаси удара на опитния Станислав Манолев.

Треньорът на ЦСКА Николай Киров не остана възхитен от показаното от неговите играчи. "Доволен съм единствено и само от трите точки. Много нервен двубой, на сблъсъци и единоборства, които ние обаче губихме. Днес беше един мач в който имахме нужното щастие и късмет, за да спечелим. Чисто като игрово поведение доста неща трябва да коригираме. Но може би и напрежението ни дойде в повече. Може би заради липсата на точки. Така че победата беше важна и съм доволен от това.

Този мач попадаше в графата "задължителни" и това внася напрежение в голяма степен. До края на първенството друг такъв двубой няма да имаме - всичко ти се случва и е на твоя страна. Така че друг няма да има и трябва да помислим върху поведението си в играта. Много сме далече от това, което искам. Надявнам се, че през зимата трябва да повишим качеството на състава. Искам от отбора повече да играем с топката, повече атаки да правим и да бележим повече голове".

Северноирландецът Уорън Фийни, който води Пирин, изтъкна, че всеки един от футболистите му се е представил фантастично. "Имахме достатъчно положения, но ако не вкараш топката във вратата, няма как да спечелиш. Реферът сбърка при ситуацията с Брахими. Момчетата доминираха днес, но сме много разочаровани, след като загубихме. Щастлив съм от играта. Разочаровани сме, че не пратихме топката във вратата. Всеки един се представи фантастично, но отново загубихме".