0

Ц СКА 1948 победи Ботев Пловдив с 2:1 в последния мач от 25-ия кръг на Първа лигата. И двете попадения за домакините паднаха преди почивката. 

Възпитаниците на Тодор Янчев отбелязаха и двата си гола през първата част. Светослав Диков бе точен още в 16-ата секунда, а Бирсент Карагарен удвои малко преди почивката. В края на срещата Абдулайе Траоре върна един гол за „жълто-черните“, правейки резултата 2:1.

С успеха „червените“ събраха 51 точки и продължават да държат уверено третата позиция. ЦСКА е първи с 63, втори е шампионът Лудогорец с 59. Пловдивският тим е далеч назад на 10-то място с 27 точки.

Светослав Диков изведе "червените" напред в резултата още в 16-ата секунда. Той получи подаване от Стив Фуртадо, изскочи зад защитата и елиминира вратаря Хидайет Ханкич, след което вкара топката в опразнената врата. Това е и най-бързият гол в първенството до този момент, като досега водеше Матиас Тисера от Лудогорец, който обаче бе вкарал няколко секунди след това.

Една минута преди края на първата част Бирсент Карагарен вкара дебютното си попадение за ЦСКА 1948. В основата на атаката отново бе Стив Фуртадо, който изведе на удобна позиция Георги Русев. Ударът на последния бе спасен от Ханкич, но Карагарен бе точен при добавката и удвои аванса на тима си.

ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА 1948 Ботев Пд ЦСКА 1948 Ботев Пд ЦСКА 1948 Ботев Пд
17

През втората част Ботев заигра по-добре. В 53-ата минута Уме Емануел от пловдивчани нанесе първия удар към вратата на Даниел Наумов, но фалцът му не се получи и топката излезе в тъч. След час игра Антоан Бароан стреля от границата на наказателното поле, а Наумов спаси без напрежение.

В 71-вата минута резервата Траоре нанесе точен удар към вратата, който в последния момент бе блокиран от защитника на домакините Сидклей Перейра.

В 89-ата минута резервата на домакините Радослав Кирилов отправи удар под напречната греда, но Ханкич изби топката в корнер. Малко по-късно пропуска за столичани направи и голмайсторът на първенството Ивайло Чочев.

Във втората минута на добавеното време Абдулайе Траоре вкара почетния гол за Ботев с удар от границата на наказателното поле. Малко по-късно отново Траоре имаше възможност дори да изравни, но ударът му излезе в аут.