0

Ц СКА 1948 продължава към четвъртфиналите в турнира за Купата на България, след като изхвърли Берое.

„Червените“ постигнаха обрат с 2:1 под обилния снеговалеж на стадион „Витоша“ в Бистрица. Леандро Годой даде аванс на Берое в 53-ата минута, но седем минути по-късно Педриньо възстанови паритета след гол от пряк свободен удар. Ивайло Чочев също вкара страхотен гол от пряк свободен удар в 88-ата минута, с който донесе успеха на ЦСКА 1948.

За домакините на вратата се завръща Даниел Наумов, който не бе титуляр в последните две официални срещи. Също така сред 11-те бе и младежкият национал Никола Илиев. 

Гостите пък отново бяха с Годой, който пропусна гостуването на Крумовград преди няколко дни.

Преди срещата Ивайло Чочев получи юбилейна фланелка по случай стоте си мача за клуба.

Двата отбора предложиха ниско темпо и бавен футбол в началото на срещата. А първата добра ситуация беше за гостите, като Енцо Ойос получи топката на 12-13 метра и стреля над горната греда. Постепенно домакините наложиха контрол, а в 37-ата минута Педриньо за малко не изненада Ачинели, който обаче изби в корнер. Шест минути по-късно Чочев пропусна първото чисто положение, след като от 8-9 метра си нагласи топката и стреля фронтално. Вратарят Ачинели улови без проблеми. 

Три минути след почивката домакините пропуснаха още веднъж. Ценов засече с глава центриране отляво на Педриньо, но топката отиде право в ръцете на вратаря.

В 58-ата минута гостите от Стара Загора откриха резултата чрез Сантяго Годой.

Важната работа за попадението обаче свърши Енцо Ойос, който овладя топката пред дъгата на наказателното поле, елиминира двама от домакините с един финт и подаде на Годой. Нападателят не се колеба и стреля веднага, а топката мина под вратаря Даниел Наумов. Само след три минути обаче домакините изравниха чрез Педриньо, който вкара от фаул.

Тежките условия затрудниха още двата отбора, но в 82-ата минута най-добрият в редиците на домакините Педриньо скочи с глава и затрудни максимално вратаря Ачинели. Стражът се разтегна и извади изстрела в корнер.

В 88-ата ЦСКА 1948 стигна до пълен обрат, отново след изпълнение на свободен удар. Георги Кабаков даде малко пресилен фаул пред наказателното поле след падане на Педриньо. Капитанът Чочев този път стреля в обратния ъгъл, а и вратарят Ачинели не се намеси по най-добрия начин, оставяйки топката да влети в горния ляв ъгъл.