0

Ц СКА 1948 обяви, че освобождава шестима футболисти и привлича двама нови защитници. 

Ето какво написаха в клубния сайт: „ЦСКА официално се раздели с шестима играчи, които няма да бъдат част от отбора за старта на предстоящия сезон 2022/23.

Това са вратарят Димитър Тодоров, защитниците Михаил Минков, Александър Георгиев и Христо Каймакански, полузащитникът Емануил Личев и нападателят Стефан Статев.

Клубът благодари на футболистите за коректното и професионално отношение! Вярваме, че заедно спечелихме важни битки!

Пожелаваме на Тодоров, Минков, Георгиев, Каймакански, Личев и Статев много успехи в бъдещите им предизвикателства!“

Двама български централни защитници – Стефан Цонков и Ангел Грънчов, облякоха екипа на ЦСКА 1948. Те са първите две български попълнения от селекцията. Преди тях „червените“ оповестиха идването на двама бразилци – атакуващият халф на Локо София Октавио и десният бек на Берое Джонатан Перейра.

В сайта припомнят, че 29-годишният Грънчов е юноша на ЦСКА, централният защитник е играл също за Локомотив Пловдив, Славия, Нефтохимик Бургас, Миньор (Перник), Септември (София) и Марица (Пловдив), в който бе за последно. В чужбина пък бранителят е носил екипите на полския Стал Миелец, косовския Фламуртари и македонския Академия Пандев.

Носител на Купата (2016) и Суперкупата на България (2012) и сребърен медалист през 2012 г. В родния елит Грънчов има 81 мача и 1 реализиран гол.

Роденият в Карлово Цонков пък започва пътя си в мъжкия футбол в долните дивизии на Гърция. Той също играе на позицията централен защитник, като у нас първи стъпки сред професионалистите прави с екипа на Локомотив (Горна Оряховица), за който изиграва 12 мача в „А“ група през сезон 2016/2017.

През следващите пет кампании 27-годишният бранител носи фланелката на Монтана, с който играе в Първа и Втора лига. Цонков има на сметката си 44 мача и 3 гола в родния елит и общо 120 двубоя и 9 попадения в професионалния футбол у нас.