0

Л юбослав Пенев беше представен като треньор на ЦСКА 1948. Още в началото на своята пресконференция той се върна към темата за раздялата си с ЦСКА през миналото лято.
„Как да реагират феновете на ЦСКА? Убеден съм, че ще са положителни. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Вие следите футбола. Това е ясно и точно. Аз бях изгонен, да се връщам ли 10 месеца назад. Решение на ръководството не беше най-доброто. Аз съм професионалист, обичам футбола и да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой защити ли ме в полунощ? Там най-важните решения се взимат между полунощ и 3 през нощта. Някой защити ли ме? Някой да ме е издържал? Това си е моя работа. След като не ме искат, аз се оправям сам“, започна Пенев по темата. 

„Няма огорчение. Всеки си носи отговорност. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. За 3 месеца направих невъзможното. Те не успяха да го направят с нито един треньор. Какво стана преди 10 месеца? Аз съм със самочувствие, че съм си свършил работата. Поемам отбора, имаме 9 дни за подготовка. Играем полуфинал срещу Лудогорец, перфектен мач, печелим и Купата. Изиграваме плейофа по подобаващ начин. Перфектно свършена работа. В един момента инерцията свършва“, продължи той.

„Феновете са наясно, че това е едно режисирано интервю на Гриша Ганчев. Първата тема, много важна от това интервю, че след лагера в Банско тези щяха да спукат топката. Следващата е за след лагера в Турция. Връщам се преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. Ако след това има хора, които не знаят как да си вършат работата, е отделна тема. Вярвам в методиката си и философията, която имам. Така ще бъде и сега. Отговорните за тези грешки са старши треньора и кондиционния треньор. За двете грешки, които посочва в интервюто си”, смята той.

„За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба. Как се казват отборите, които визираме? Единият отбор се казва ЦСКА-София, другият ЦСКА 1948. По повод на феновете се казва в това интервю „кибиците от Дървеното”. Без тези „кибици от Дървеното”, Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде интервюто, посочи малка част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност”, обясни Ел Голеадор. 

Той говори и за случващото се в ЦСКА 1948. „За мен е важно, че отборът иска да се развива, да надгражда, има високи цели. Има място за развитие. Това е важно за треньора – да бъде на по-високо ниво всяка година. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. На отборите си поставям най-високите цели. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати”, каза Пенев.

„Щабът ми е същият, с който работих в последните месеци. Искам да работя с високи цели, трябва да има конкуренция и да работят под футболно напрежение. Започват 11, след това ще има смени, другият мач може и друга група. Ще направим сериозна подготовка и от първия мач трябва да се представяме добре. Къса е почивката, но ще почиват повече за Коледа”, добави той.

„Наясно съм с всичко, въпреки това работим по тези въпроси. От днес започваме медицински прегледи, 4 дни, след това отиваме на подготовка в Банско. В трансферен период сме, ще има информации. Ще продължим да залагаме и на българи, няма да се отказваме от развитието на школата. Това е важно и държим на нея. Селекцията ще е според възможностите. Най-важен е профилът на футболистите и къде ще са полезни. Очакваме необходимото и точно развитие на тези футболисти”, заяви той.

„Договорът е за 2 години, с малко повече правомощия. Първият отбор е ясен, но и отговорности към втория, третия отбор и школата. Нещата ще се получат. Спокоен съм, нямам притеснения”, завърши Пенев.