0

Ц СКА 1948 стигна до нова победа по време на лагера си в Турция, след като обърна косовския Лапи и се наложи с 2:1 в приятелска среща между двата отбора. Всички голове паднаха през второто полувреме, след като Алидема изведе косоварите в 74-ата минута. Две бързи попадения на Топузов (87’) и Бастунов (89’) обаче донесоха победата на “червените”.

В 23-ата минута дойде и първата по-сериозна опасност пред вратата на Лапи. Георги Русев центрира добре отдясно и намери Алекс Колев, който стреля опасно с глава. Ударът му обаче премина на сантиметри от вратата.

В 33-ата минута Алекс Колев излезе добре срещу вратаря на Лапи, но шутира в аут.

В 44-ата минута хубава атака на българският тим доведе до това Георги Русев да стреля от границата на наказателното поле, но отново неточно.

В 74-ата минута след почиката Лапи успя да открие резултата. Емил Мартинов сбърка в средата на терена и футболист на косоварите отне топката. Той веднага пусна пас и изведе влезлия по-рано като резерва Фастим Алидема, който останал очи в очи с Караджов не сбърка и вкара за 0:1.

Минути преди края на срещата Реян Даскалов отне от вратаря на съперника, подаде на Топузов, но шутът му беше неточен.

В 87-ата минута обаче "червените" центриране отляво бе насочено към центъра на наказателното поле, където беше намерен Марио Топузов, който от малък ъгъл опъна мрежата на Лапи за 1:1. 

Само 2 минути по-късно ЦСКА 1948 вече водеше в резултата. Грозданов опита слаб удар към наказателното поле, но вратарят изпусна топката и Ангел Бастунов на празна врата направи 2:1.

„Най-вероятно противникът се поумори малко, а ние пуснахме свежи футболисти“, коментира треньорът Николай Киров. „Срещнахме отбор с по-различен стил - затворен пред своята половина, който играе на бързи контраатаки. Независимо, че спечелихме, има неща, върху които трябва да се замислим. Трудно се справяхме със сгъстената защита на противника и трудно излизахме на голови ситуации.

Или, ако излизахме, взимахме грешно решение. Не можахме да се справим с техните бързи преходи от фаза защита към фаза атака.

За мен най-важно е да изчистим проблемите в нашата игра и да започнем да работим по-добре, когато притежаваме топката. Можем да вдигнем скоростта при разиграването на топката, за да създаваме повече положения. Трябва да бъдем по-компактни в защита, за да не допускаме пространства на противника.

В България един отбор доста трудно може да си позволи да има равностойни състезатели на всяка позиция. Ролята на хората, които влизат от скамейката, е много важна, защото те са основните фактори, които трябва да обръщат нещата или да ги успокояват", каза Николай Киров.