0

Ц СКА стана първият полуфиналист в турнира Sesame Купа на България, след като победи с 2:0 Локомотив Пловдив.
Жорди Кайседо и Георги Йомов бяха точни за „армейците“ през първото полувреме. Така актуалният носител на трофея се класира за пети пореден път сред най-добрите 4 в надпреварата, където през този сезон полуфиналите отново ще бъдат в два мача.

Футболистите на Александър Тунчев се хвърлиха в атака от първия съдийски сигнал. Не бе изминала и една минута, когато новото попълнение на "смърфовете" Преслав Боруков излезе сам срещу Бусато, но вратарят на "червените" се намеси решително. В 18-ата минута Лукас Рейдър също трябваше да показва рефлекс. Греъм Кери изведе Брадли Мазику, който стреля мощно в близкия ъгъл, а германецът спаси удара. След половин час игра Кери направи хитро подаване към Кайседо, който моментално шутира, но право в ръцете на Рейдър. В 33-ата минута обаче еквадорският национал настрои мерника си и ЦСКА откри резултата. Кайседо надви Паскалев на десния фланг и с удар по диагонала провря топката между краката на вратаря за 1:0.

ЦСКА победи Локо (Пд) с 2:0 и се класира за полуфиналите за Купата на България
ЦСКА ЦСКА ЦСКА
12

Домакините имаха късмета да удвоят още при следващата си опасна атака. В 40-ата минута Йомов стреля и след двоен рикошет в бранители на „черно-белите“ топката влезе във вратата.
След почивката домакините продължиха да контролират събитията на терена, но Локо започна да организира опасни контраатаки. В 67-ата минута Кайседо можеше да направи резултата класически, след като засече страхотен пас на Мухар, но Рейдър се прояви с добро спасяване. Пловдивчани отговориха моментално с удар с глава на Димитър Илиев, но Бусато имаше късмет топката да бъде насочена право в ръцете му. 10 минути преди края Боруков излезе отдясно сам срещу вратаря и шутира в близкия ъгъл, а бразилецът отново блесна с хубаво спасяване.

До края футболистите на Стойчо Младенов удържаха преднината си и се реваншираха за тежката домакинска загуба с 1:3 от „смърфовете“ в първенството през есента. Това беше и генерална репетиция за „червените“ преди дербито с Левски в неделя за шампионата.

Мазику, Бусато и Турицов бяха отличени от клуба за юбилейните си мачове с червената фланелка.

 Мазику, Бусато и Турицов бяха отличени от клуба за юбилейните си мачове с червената фланелка.
lap.bg

Преди срещата ръководството на ЦСКА в лицето на изпълнителния директор Филип Филипов награди трима футболисти по случай юбилейните им срещи с фланелката на 31-кратните шампиони. Мач №100 записа десният бек Иван Турицов, докато левият краен бранител Брадли Мазику и вратарят Густаво Бусато преминаха тази цифра наскоро. Триото получи фланелки с №100 на гърба и специални отличия от клуба.