0

Ц СКА надигра с 3:1 Арда като гост в мач от 16-ия кръг на Първа лига и записа 4-а поредна победа.

Джонатан Линдсет откри резултата в 32-ата минута, а в 55-ата Светослав Ковачев изравни. Резервата Дюкенс Назон отново върна преднината на гостите с точен изстрел в 64-ата минута. В 90-ата Марселино Кареасо покачи на 3:1.

Така "червените" стигнаха за пръв път до трите точки при визитата си на този съперник, откакто кърджалийци влязоха в елита.

Гостите започнаха по-силно мача и до третата минута направиха две опасни атаки. Те завършиха с удари на Лидсет и Гарсес, които попаднаха в телата на противникови състезатели. 

Арда отговори със скоростна атака през центъра в 5-ата минута, която завърши с гол. Юруков изведе Йорданов, който сви добре топката към Ковачев и крилото вкара на празна врата. След дълъг преглед с ВАР Владимир Велев от буса прецени, че трябва да отмени попадението, тъй като, според него, Йорданов е бил в засада.

След четвърт час игра домакините претендираха за дузпа, след като Сако падна на тревата при единоборство с противник, претендирайки, че е ритнат в главата, но съдията не отсъди такава и по-скоро взе правилно решение.

В 32-ата минута "червените" откриха резултата. Това стори Джонатан Линдест, който се разписа с глава след центриране от корнер на Вион. 

Арда - ЦСКА 1:3. Снимки: start-photo.bg
Арда ЦСКА Арда ЦСКА Арда ЦСКА
23

В началото на втората част Арда взе инициативата и в 55-ата минута стигна до изравнителен гол. Коконов пусна ниско по земя към Ковачев след изпълнение на фал. Решението изненада "червената" отбрана, която забрави за крилото на Арда и той вкара след техничен удар по земя с левия крак в долния ляв ъгъл.

ЦСКА бързо отговори на предизвикателството с втори гол в 64-ата минута. Той отново падна след центриране от корнер на Вион. Юруков се спъна и се блъсна в Юга, топката попадна в появилия се малко по-рано на игрището Назон, който реализира с шут от близка дистанция.

Точка на спора сложи Марселино. Колумбиецът овладя пас на Линдест и с шут в близкия ъгъл подпечата трите точки за своя отбор.

След успеха "червените" събраха актив от 37 точки на върха в класирането. Вторият Лудогорец е с 32 и два мача по-малко. Арда е девети с 23.