0

Т омас Лам напуска ЦСКА. Договорът на бранителя изтича и няма да бъде подновен, информираха от клуба на официалния си сайт.

Халфът Карло Мухар и неговият клуб Лех (Познан) пък са поискали разрешение хърватинът предсрочно да бъде освободен и да започне подготовка с друг отбор, а Жуниор Нзила ще се прибере в Швейцария, след като изтече срока му на преотстъпване.

След три сезона на "Армията" Брадли Мазику също напуска, като е отказал всички предложения за нов контракт.

Греъм Кери и Ахмед Ахмедов също се разделиха с клуба.

„Червените“ започнаха подготовка днес с почти цял отбор младоци и с новия си треньор Саша Илич. На първото занимание тази сутринта се появиха преотстъпените през изминалия сезон футболисти Илия Шаламанов, Александър Бучков, Митко Митков, Марк-Емилио Папазов, Радослав Живков и Мартин Смоленски. Освен тях, пред погледа на наставника ще тренират левият бек Галин Минков и юношеските национали Алекс Божев и Росен Маринов. На линия беше и първото ново попълнение Станислав Шопов, който идва от нидерландския Хееренвеен.

От старта на подготовката отсъстваха футболистите в различните национални гарнитури, които след приключването на своите ангажименти, ще получат няколко дни допълнителна почивка. Става въпрос за армейските представители при „трикольорите“ Георги Йомов и Иван Турицов, младежкия национал Йоан Бауренски, както и за легионерите Жорди Кайседо (Еквадор), Енес Махмутович (Люксембург) и Яник Вилдсхут (Суринам). По план във вторник и сряда ще акостират и латиноамериканските състезатели Густаво Бусато, Маурисио Гарсес, Браян Морено и Жеферсон Телес.

В новосформирания щаб на Илич, освен неговите четирима сънародници, ще влезе и Стоян Колев, който ще продължи работата си с вратарите, докато на останалите български помощници на Алън Пардю ще бъде предложена работа в Академията на клуба.

До 15-ти юни отборът ще се подготвя при домашни условия на своята база с една предвидена контрола, след което ще изкара двуседмичен лагер в Австрия. Там са планувани 5 проверки - с Гройтер Фюрт, австрийски тим, местния първенец Ред Бул Залцбург, румънския Сепси и унгарския шампион Ференцварош.