0

Ц СКА се справи без проблем с Черно море и победи с 2:0 в среща от 19-и кръг на Първа лига.
С успеха „червените“ увеличиха преднината си на второто място пред варненци на четири точки. Столичани са и с три мача по-малко. С невзрачното си представяне на „Армията“ Черно море сложи край на серията си от 11 срещи без загуба на ниво първенство. Последното поражение на „моряците“ преди това бе на 11 септември, когато отстъпиха с 0:2 при визитата си на Лудогорец.

Резултатът на „Българска армия“ бе открит в 20-а минута, когато Йоан Баи засече центриране на Вилдсхут в наказателното поле. Вратарят на гостите Дюлгеров успя да блокира удара, но за негово нещастие топката срещна тялото на Мартин Дечев, който си вкара автогол. Десет минути по-късно Жорди Кайседо пропусна да удвои. Еквадорецът излезе сам срещу Дюлгеров, шутира покрай него, но и покрай гредата. Нападателят обаче се реваншира в 43-а минута. Тогава Хамза Чатакович изведе Баи от дясно, той намери чудесно Кайседо, който с глава покачи на 2:0. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада. 

ЦСКА - Черно море 2:0
ЦСКА Черно море ЦСКА Черно море ЦСКА Черно море
10

През втората част интересните моменти бяха малко. В 80-а минута влезлият като резерва Калоян Кръстев падна в наказателното поле след съприкосновение с Влатко Дробаров. Реферът Никола Попов отсъди дузпа. След намесата на системата за видеонаблюдение обаче промени решението си.
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отново се оплака от сгъстената програма на отбора.
„Още първото полувреме можеше да си решим мача. Имахме още две стопроцентови ситуации. Но и 2:0 беше достатъчно. Искаше ми се и трети гол. Мачът ни можеше да бъде в понеделник, тъй като само преди 72 часа играхме с Рома. 

Не ни разрешиха, но на Лудогорец позволиха.

Това е в наш ущърб. Това са тънки моменти, които подсказват тенденцията спрямо ЦСКА. Играем на по-малко от 72 часа. Това е в ущърб за нас. Кой каквото иска да казва. Аз казвам това, което мисля. Да не се отвличаме обаче в други теми. Много силно първо полувреме, второто започна да личи умората. Намериха сили момчетата да надделеем категорично над Черно море. Поздравления за тях. Ние мъдрост все още нямаме. Целта беше да ги пресрещтаме малко по-напред или в средната третина на терена. Самата умора си каза думата и на определени моменти отстъпвахме и тази креативност не я постигнахме, която искахме“, коментира Младенов.