0

И в едното ЦСКА, и в другото ЦСКА са хора, викали за нас, които навремето са били на стадиона, викали са за нас и са се радвали на нашите успехи. Това каза в голямо интервю в днешния брой на в. „Мач Телеграф“ Цветан Йончев, истинска легенда от атаката на ЦСКА през 80-те години.

Цецо, както продължават да го наричат галено и днес „червените“ привърженици, бе на ст. „Васил Левски“ на финала за Купата на България Лудогорец – ЦСКА 1948 (3:1). В ложата той бе до Спас Джевизов, любимия си партньор от атаката на онзи страховит ЦСКА от 80-те години на миналия век, който бе наречен "убиец на шампиони" след като развенча Нотингам Форест и Ливърпул като действащи клубни шампиони на Европа (носители на тогавашната Купа на европейските шампиони - КЕШ). 

Близо до Йончев бяха други двама бивши съотборници оттогава - Георги Илиев-Майкъла и Ради Здравков.

На неизбежния въпрос за двата ЦСКА при гледката на празните трибуни на Националния стадион за такъв мач, Йончев, завърнал се за месец от САЩ, отговори така: „Не знам до колко това е нормално. Но в българското общество разделението е навсякъде и във всичко. Не мога да взема отношение, тъй като и в едното ЦСКА и в другото ЦСКА са хора, които навремето са били на стадиона, викали са нас и са се радвали на нашите успехи“...

Насладете се на цялото интервю с Цветан Йончев в днешния брой на в. „Мач Телеграф“.