0

К апитанът Цветелин Тонев бе големият герой за Хебър при сензационната победа с 1:0 над Ботев Пловдив на старта на първенството. В. „Мач Телеграф“ се свърза с Тонев, за да разговаря за всичкото около самия него и новака в елита.

- Първа победа в първия мач за сезона и тя дойде след твой гол. Може ли да има по-добър старт на кампанията за теб и Хебър?

- Много добро начало за нас, един хубав резултат и отличен старт в първенството. Все пак ние сме новаци в шампионата и тепърва ще се доказваме. Това ще накара другите отбори да имат повече респект към нас. 

- Направи впечатление, че не си изрази бурно радостта, въпреки че попадението бе красиво. Каква е причината?

- Не се зарадвах особено много на попадението, защото съм израснал в Ботев Пд. Изпитвам голямо уважение към отбора, в който съм направил първите си стъпки във футбола. Изразих слабо радостта си, но това беше плод на факта, че съм в Хебър от дълго време и извървях дълъг път с клуба, от третото ниво на България до елита. Това означава много за мен. 

- Донесе ли тази победа нужното спокойствие и увереност във вас играчите?

- Победата ни донесе повече увереност от гледна точка на това, че видяхме че не е толкова страшно и можем да се противопоставим на всеки отбор. Сега очакванията към нас ще са да поддържаме това ниво. 

- Имаше ли напрежение у вас преди мача?

- Може би в началото бяхме леко сковани, но успяхме да намерим своя ритъм и стил. Бяхме малко по-прибрани, но въпреки това успяхме да се справим. Всички бяхме заедно, обединени и чакахме своя шанс. Той дойде и успяхме да го реализираме. 

Цялото интервю с Цветелин Тонев четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"