0

К олумбийският нападател на ЦСКА Данило Асприля даде интервю за израелското издание Sport5.co.il. Както е известно, Звяра направи име в Обетованата земя, като през миналия сезон спечели купата с Бейтар Йерусалим и стана втори при голмайсторите в първенството. Преди това пък игра за Апоел Беер Шева.

- Данило, какво мислиш отвън за това, което се случва сега в Израел?

- Чувствам се много зле от всичко, което се случва сега в Израел. Надявам се и вярвам, че скоро всичко ще бъде наред. Имам приятели там и ме е грижа за тях. Израел е невероятно място и планирам скоро да го посетя или дори да се върна да играя отново там, не знам в кой отбор, но мисля, че ще се върна да играя в Израел, дори ако е за един сезон. Ще видим в бъдеще.

- Питаха ли ви за Израел в България? Какво им казваш?

- Да, питат ме как е животът там, заради всичко, което се случва там. Отговарям, че когато живеех в Израел, не съм го преживявал като сега. През двете години там не съм преживял нищо необичайно. Такова бедствие. Аз също добавих и казах, че Израел е невероятна страна и че там има хора, много добри и мили.

- Поддържате ли връзка с хора от Израел? какво ти казват?

- Да, поддържам връзка с приятелите си там и питам как е положението в Израел и какво им е. От тях разбрах, че сега е малко по-спокойно и вярват, че скоро всичко ще се оправи, защото Израел е много силна държава.

Цялото интервю на Данило Асприля четете в днешния брой на м. "Мач Телеграф"