0

Т реньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди домакинството на Локомотив София. Стоилов използва над половин дузина пъти думата "утре", когато след срещата с "железничарите" той ще оповести финалното си решение за бъдещето му в клуба, изброи „Гонг“.
Именно утре ще си каже дали остава на поста или не след като бе махнат Иво Ивков, досегашния изпълнителен директор на „сините“, когото Мъри подкрепяше.

„Има столично дерби, което преди няколко месеца го загубихме в „Надежда“ и сега е добър момент да покажем, че можем да играем футбол“, започна Стоилов.

„Вчера ви казах, най-важната ми цел е мачът с Локомотив. Моята глава е много дебела и голяма. Мога да поема много работи и съм поемал. В момента бъдещето ми е свързано с утрешния мач, утре след мача може да задавате тези въпроси. Вие сте умни хора, утре ще разберете всичко“, продължи той.

„Специално аз няма причина да говоря с недомлъвки. Просто ще говоря утре след мача. Когато сте поискали, съм се явил. Искам да спечелим мача, който не е далеч. Оттам нататък какво трябва да се случи ще се случи. По-важно е Левски да спечели. Моето решение отдавна съм си го взел“, изтъкна треньорът, който не криеше подкрепата си за освободения досегашен изпълнителен директор Иво Ивков.

„Нито резултати, нито някой искам да играе за мен. Аз ще взема решение, което ще е най-доброто за Левски, така че утре най-важното е Левски да спечели и играе добре. Оттам нататък дали моето решение ще се харесва или не, не е толкова важно“, каза още треньорът на столичани.

„Сигурно в приказките и животът са ме пришивали към някой. Защитавал съм каузите в отборите, които съм работил. Всичките ми действия и постъпки са да защитавам Левски и това, което мисля, че е най-доброто за клуба. 

Които ме познават, знаят, че взимам решение, което е най-доброто за работата. Не правя компромиси с играчи, себе си, когато става въпрос за моя клуб, така че не желая да бъда „пришиван“ към никой.

Причисляваха ме към Сираков, феновете, Ивков. Не мога да се разкъсам. Аз винаги съм си бил самостоятелен, затова мога да ви гледам и отговарям на всички въпроси. Ще взема решението, което смятам, че е правилно за бъдещето на Левски. 

Утре ще чуете спокойно всичко, което ви интересува. Дълги години бях към Сираков, сега към привържениците. 

Доста хора, дори близки от клуба, си мислеха, че се заигравам с феновете. Сега към Ивков и ме разчлениха, но аз съм сам човек, който се бори за правдата и истината. 

Мисля, че досега не може да се оплачете от мен, че нещо крия или спестявам. За мен истината трябва да се защитава и тя рано или късно побеждава“, акцентира Стоилов.

„Сами ще разберете утре какви успехи постигна, какво е бъдещето, какво е било миналото. Какво заварихме, какво свършихме... 
На дълго и на широко утре ще може да ми задавате всякакъв вид въпроси. Към мен винаги са били пришити феновете. Няма нещо, което повече да ме е радвал като левскар, че имаме единство и направихме невиждан обединение между клуб, треньори, играчи и всичко. 
Надявам се това да продължи“, изрази надежда Мъри.

„От доста време казвам, че нещата не са както трябва. Ако предположим, че вчерашните решения са всичко, то значи всичко е наред. Резултатът утре няма да повлияе на моето бъдеще. 

Винаги съм търсил хоризонти и бъдеще с футбола. Мисля, че бъдещето на Левски е изключително светло, след като бяхме под дъното, а сега вече сме на първокласен път. Остава Левски да излезе на магистралата“, допълни още Стоилов.

"С правилна работа и с помощ на допълнителни спонсори Левски ще си завърши нещата. Самият факт, че спорим дали офертите за наши играчи са 4 или 5 милиона, а преди са били 4 стотинки или под нулата, е показателен.

Има отбор, има фенове, има цена. Това е футболен бизнес. В България могат да го правят клубове, които имат огромна фенска маса", смята той.

"Акциите са последното нещо, което ме вълнува. Преди две години, преди да ги даде на Наско Сираков, Тити ми ги предложи и на мен. Казах, че нямам пари и възможност да издържам клуба.

За мен Левски не е акциите, а феновете, любовта, начина на работа", завърши Станимир Стоилов.