0

Ц СКА 1948 победи Локомотив Пловдив с минималното 1:0 в двубой от 27-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. 

Единственото попадение падна от дузпа. Две минути след началото на второто полувреме Джовани Трупе извърши нарушение в собственото си наказателно и получи червен картон, а домакините – правото да изпълнят наказателния удар. Зад топката застана Педриньо, който не сбърка, реализирайки дебютния си гол с екипа на столичани в първенството. 

Така тимът на Тодор Янчев вече има 57 точки на третото място в класирането, а пловдивчани са шести с 43. 

В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува на Черно море, но преди това има двубой от полуфиналите за Купата на България срещу Локомотив София на 26 април. Локомотив Пд пък е домакин на Спартак Варна. 

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА 1948 Локо Пд ЦСКА 1948 Локо Пд ЦСКА 1948 Локо Пд
21

ЦСКА 1948 игра без голмайстора си Ивайло Чочев, който бе заявен в стартовия състав, но не излезе заради травма при загрявката. На негово място като титуляр започна Октавио Мантека.

Сред зрителите на мача бяха Димитър Бербатов, Валентин Михов, собственикът на пловдивчани Христо Крушарски, както е легендите на ЦСКА Стойчо Младенов и Спас Джевизов.