0

О тмененият конгрес на Българския футболен съюз (БФС) показва страх и паника, но аз ви гарантирам, че конгрес ще има, каза при срещата си с футболни клубове от община Благоевград кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов. 

По-рано днес президентът на футболната централа Борислав Михайлов обяви след заседание на Изпълнителния комитет, че конгресът, насрочен за 18-и март, ще бъде отменен. Като причина беше посочена липсата на съдебни решения по делата от предишния извънреден конгрес на БФС от 12 октомври 2021 година. Михайлов посочи още, че конгресът е отложен, но не и отменен, за да няма нови жалби, оспорвания и варианти за съдебни спорове. 

При срещата си с представители на футболни отбори от Благоевград Димитър Бербатов заяви, че конгрес ще има след произнасяне на съда по внесена подписка от футболни клубове, които оспорват предходния конгрес на БФС.

"Затова ние продължаваме по план, няма да се откажа, няма място за отстъпление, представям си програмата за втори, ако трябва за трети, четвърти път ще го направя, докато не се проведе един честен и прозрачен конгрес, аз ще съм тук", каза още Бербатов. 

"Моят превод на ситуацията е следният - страх, страх и пак страх, тоест те знаят много добре, че ако има конгрес, а то ще има, те ще го загубят“, допълни кандидатът за президент на БФС. 
По думите на Бербатов ситуацията е предизвикана от БФС, тъй като не е имало балотаж на конгреса, проведен през октомври миналата година.

"Постоянното уронване и неспазване на Устава на БФС не може да остане безнаказано и аз съм тук, заедно с екипа ми и отказване няма“, заяви Бербатов. 

Пред събралите се представители на футболни отбори от Благоевградско кандидатът за президент на БФС заяви, че във връзка с искането за прозрачен конгрес екипът му е сезирал ФИФА, очакват и отговор от съда във връзка с внесената подписка на футболните клубове. 

В Благоевград Димитър Бербатов и екипът му представиха и програмата си, по която биха работили, ако застанат начело на БФС и беседваха с ръководство и треньори на местните отбори. 

Източник: БТА