0

Футболистът на Берое Димитър Пиргов сподели пред „Мач Телеграф“, че не е доволен от това, което тимът показа през есента. Той заяви и причината, която му е попречила да играе зад граница, както и че в съблекалнята на тима няма никакви проблеми и неприятното финансово състояние на клуба не влияе по никакъв начин на играчите и всичко обещано от ръководството към тях е изпълнено.

- Доволен ли си от това, което показахте през този първи полусезон?
- Аз лично не съм доволен. Не вярвам някой от ръководството, щаба и футболистите да е доволен. С оглед на положението, което беше мисля, че се справихме прилично, но има още много какво да се желае. Мисля, че сега след една добра подготовка през пролетта да подобрим резултатите. 

- Как е настроението в съблекалнята, защото се натрупаха доста неприятни резултати?


- Чета, че настроението в съблекалнята било много лошо, че е имало проблеми и т.н. Искам да споделя, че съблекалнята е изградена от момчета с много личностни качества, освен професионални и сме едно голямо семейство. Никога не е имало каквито и да било проблеми вътре и извън съблекалнята. Стараем се да сме колектив и да показваме максималните ни възможности към момента. Вътре в отбора няма никакви проблеми между футболистите и ръководството.

- В класирането сте на 11-та позиция. Имате ли сили да се борите за 7-то място и бараж за Европа? 
- Мисля, че имаме сили. Въпрос е и на селекция. Тепърва предстои тя да се прави. Трябва да се подготвим добре. На мнение съм, че основният проблем през първия полусезон беше, че нямахме достатъчно време да се подготвим като отбор и да се синхронизираме. Доста футболисти дойдоха по време на полусезона и в края на подготовката. Липсваше физическата издръжливост. По този начин повечето момчета нямаха възможност да покажат максимума от себе си. Сега имаме повече време и се надявам да се подготвим максимално добре и мисля, че има какво да покажем през пролетта. Да зарадваме феновете на Берое и да подобрим резултатите. 

- Мислиш ли, че ще успеете да надградите?
- Длъжни сме. Имаме качествени футболисти и не отстъпваме на доста от отборите в Първа лига. Въпросът е треньорът да вземе правилните решения и да подготви максимално отбора. Трябва да избере правилните футболисти и да постигне целите, които са поставени пред него. 

- От лятото си в Берое, свикна ли с обстановката?
- Да, свикнах. Повечето футболисти в Първа лига се познаваме и отборът ме прие много добре. Треньор беше Петър Хубчев в онзи момент и не съм имал никакви проблеми с адаптацията. Бързо успях да се впиша в тима.

Цялото интервю четете в Мач Телеграф