0

Ч ерно море надигра ЦСКА 1948, стигна и до два гола, които обаче бяха отменени, и срещата на „Тича“ завърши 0:0. Така отборът на Тодор Янчев се затвърди на третото място с 58 точки, докато „моряците“ остават пети с 49.
Първата ситуация в срещата бе за гостите. Още в 7-ата минута Елитон опита пас от дълбочина за Георги Русев. Националът опита удар с глава, но не затрудни Иван Дюлгеров. Домакините отговориха с добра атака отдясно, при която Исмаил Иса подаде добре за Мазур Сула, но технчният му удар не се получи. Веднага след това Сула отново се озова на добра позиция, но пак не успя.

В 18-ата минута вратарят на домакините Иван Дюлгеров показа класа. Педриньо центрира прецизно към Октавио от корнер, той стреля с глава, но стражът на „моряците“ изби с левия си крак. Последва нов шанс за варненци. Едгар Пачеко стреля от около 25 метра, но топката не намери целта.

Към края на първата част Черно море натисна. Първо Живко Атанасов, вместо да стреля, отигра с гърди. След това пък топката влезе в мрежата на Даниел Наумов, но попадението бе отменено за нарушение. Живко Атанасов стреля в гредата след центриране от корнер, а Едгар Пачеко прати топката в празната врата, но правилно бе отсъдено нарушение на Исмаил Иса срещу вратаря на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

В началото на втората част Иван Дюлгеров спаси удар на Светослав Диков, а след това стражът отново отчая тарана на гостите, но в ситуацията бе маркирана засада.

start-photo.bg

Изключително красив момент сътвори Исмаил Иса в 57-ата минута. Той опита ножичен удар, който прехвърли вратата. След това Черно море вкара гол чрез Алекс Фернандес. И това попадение обаче бе отменено. В случая за нарушение в атака на Мазир Сула срещу Педриньо. Ситуацията беше много деликатна, като реферът Валентин Железов взе решението след преглед на ВАР монитора. „Моряците“ продължиха да натискат и в 65-ата минута създадоха отново хаос в наказателното поле на ЦСКА 1948. Александър Василев би хубав удар, но в аут. Атанас Илиев пробва рефлекса на Даниел Наумов 15 минути преди края на срещата, но вратарят пак бе на мястото си.

В 78-ата минута феновете на „Тича“ видяха нов пропуск на Илиев. Той проби отлично и стреля с левия крак, като топката мина на сантиметри от вратата на „червените“. Натискът на Черно море продължи и в 84-ата минута Александър Василев центрира към Матеус Машадо, който засече с глава, но отново неточно. Секунди преди края на мача Мазир Сула не успя да засече на втора греда, макар и да бе напълно непокрит. Дълбоко в добавеното време Живко Атанасов стреля с глава след центриране от фаул, но и той не бе акуратен.