0

Ф утболният отбор на Левски отново няма да може да разчита на острието си Уелтън и при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица, но в състава се завръща голмайстора Джавад Ел Джемили. Двубоят от 16-ия кръг на Първа лига е днес от 17:30 часа.

В разширения състав отново попадна младата надежда от школата на „сините“ Виктор Любенов, но сред избраниците на Николай Костов не е Преслав Бачев, обръща внимание БТА. 

Ето и цялата група на „сините“: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Жереми Петрис, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Вендерсон Цунами, Виктор Любенов, Андриан Краев, Дарлан, Асими Фадига, Асен Митков, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Кристиян Йовов, Марин Петков, Роналдо, Рикардиньо, Джавад Ел Джемили.

И друга добра новина има за Ел Джемили, освен завръщането му в състава след контузия - неговият гол във вратата на Черно море е с наградата "Гол на месец октомври" в анкетата на Българската професионална футболна лига, съобщиха от организацията.

"За първи път битката за първото място бе изключително оспорвана, като играчът на „сините“ спечели с 38,15% от гласовете на феновете в платформите на БПФЛ - YouTube, Facebook, Instagram и TikTok.

Второто място остана за попадението на Антоан Бароан от Ботев (Пловдив) във вратата на Ботев (Враца), за което гласуваха 29,48% от феновете, а третото място е за победния гол на Леандро Годой от Берое срещу Левски с 16,17%.

Четвърто и пето място останаха за Майкъл Естрада от ЦСКА София с попадението срещу Локомотив (Пловдив) и Бърнард Текпетей от Лудогорец", написаха от Лигата.