0

Ф еновете на ЦСКА реагираха в двете крайности след положителната проба на Георги Йомов, който има 93 мача и 16 гола за „червените“. В профила на клуба във Фейсбук преобладаваха критиките към национала, като имаше дори призиви за освобождаването му, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

„Просто момче, покриха го за престрелката, ама сега за допинга ще изгори вече“, пише Цецо Терзийски, а Георги Танев добавя: „Не стига, че нищо не играе, ами и вреди на отбора. Махайте го. Кой знае какво са му пробутали в някой чалга клуб“. По-остър е Николай Тотков - „Отдавна казах, че с тая жена няма да прокопса. Любопитен съм за веществото...“.

Все пак имаше и по-умерени мнения като това на Христо Костов - „Сега да се правим на знаещи е гадно. Редно е да изразим подкрепата си за Йомов. Ако се докаже, че е сбъркал, тогава ще говорим и доколкото знам се отваря втора проба. Нека се въздържаме от крайни оценки“.

Лидерът на „Сектор Г“ Иван Велчев също се отврати от обидите по адрес на Йомов. „Обаче никой не знае каква е истината, но бързаме да плюем един от малкото ни българи в състава. В такъв тежък момент, вместо подкрепа, получаваш един тон глупави коментари за личния живот, семейството и качествата му като играч!", написа Кюстендилеца.

Някои пък предположиха, че ситуацията с Йомов е повлияла на отбора при загубата в Швейцария. „Не искам да влизам в теория на конспирациите, но това обяснява... колебливата игра срещу Базел. Да ти съобщят, че някой от твоите е изгорял, психиката ти отива на друго място. Такова нещо може да повлияе адски много на играчи, треньори и т.н.“, пише Методи Иванов.