0

П ротестиращите срещу настоящото ръководство на БФС футболни фенове започнаха да се събират пред Националната футболна база в Бояна. Към момента се изграждат палатки за лагера, който се подготвя. Засега основно присъстват привърженици на ЦСКА.
Феновете имат разрешение за протеста от Столична община, като полицията единствено ще следи за спазването на реда. Те могат да скандират каквото си пожелаят, като никой не може да им наложи глоба за това.
„Изчакваме българския съд да се произнесе. Вярваме и няма да се предадем. Безумие и пълна подкрепа за нашия директор Филип Филипов“, обяви тарторът на агитката на ЦСКА Иван Велчев. „Взимат се безобразни решения. Хората са показали, че са изключително дебелокожи и безочливи. В петък ще правим огромен протест пред Министерски съвет. Няма да оставим нещата така и ще се борим до последно. Приветстваме Димитър Бербатов. Искаме млади и кадърни хора. Тук можем да си скандираме колкото искаме. В петък ще видите едно безпрецедентно обединение между големите български отбори. Това, че някои директори и собственици на клубове са зависими по един или друг начин от БФС, това не може да ни спре да подкрепим Димитър Бербатов. Притеснени са от БФС. Не им се иска да има палатков лагер тук. Имаме всички документи и всичко е законно. Ще стоим денонощно 24/7“, добави той.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов призова всички, които искат промяна в българския футбол да се явят на протеста. „Днес символично се слага началото на безсрочен протест за промяна в неадекватното управление на българския футбол. Протестът ще продължи докато хората, които убиха футбола с безумните си решения, не подадат оставките си“, заяви Филипов, който ще работи като градинар в Борисовата градина, докато тече неговото наказание. Поне такова нещо обявиха от клуба. „Настъпил е моментът за промяна, особено след като от футбола изкараха 104 клуба. Тези хора не могат да се справят с управлението. Моята санкция не е важна, но е неадекватно да забраниш на децата да играят футбол и на хората да си вършат работата, когато вадиш толкова отбори. Този протест не е на ЦСКА, а на целия български футбол. Виждате на какво ниво е вече българския футбол. Не сме се обаждали на никой, не сме търсили консултация, който иска промяна, нека да дойде. 16 години нищо не ги притеснява тези хора. Нещо ново е за тях да осигурят нещо за феновете. Всеки протест трябва да е мирен, не мисля, че ще има ексцесии. Когато някой човек види, че не го искат, най-нормалното нещо е да станеш и да си тръгнеш“, каза още Филипов.

 „Нас хората не ни притесняват. Може би трябва госпожа Фандъкова да се притеснява, все пак това е общинска собственост. Щом имат разрешение, значи всичко е наред“, обясни Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС.
Той говори с представителите на полицията, като обяви, че БФС са поръчали химически тоалетни за протестиращите, които са на 100 метра от входа на централата.