0

Ф ИФА е разследвала трансфери на играчи от пловдивския Ботев в руски клуб, става ясно от публикация в телеграм-канал, свързан с организацията в Русия. Засега няма официална информация за действията на световната футболна централа, както и за евентуални санкции. Дори и да се стигне до такива, те най-вероятно ще са само глоби.

Интересът на чиновниците от Цюрих е насочен към руския аматьорски клуб Виста от град Геленджик и българския Ботев Пд, чийто собственик е Антон Зингаревич, се твърди в поста.  Виста е аматьорски клуб, който описва себе си като „уникален проект, насочен към подкрепа и развитие на спортния потенциал на студенти от различни страни“. Зад това високопарно изречение, всъщност, се крие най-обикновена търговия с футболисти – фактически Виста привлича играчи от Африка на по 16-17 години, след което им търси купувачи. В това няма нищо незаконно, но има един нюанс – в наредбите на ФИФА е забранено масово привличане на млади футболисти в един клуб. Понеже Виста е любителски клуб и не участва в първенствата на Русия, интересът на ФИФА е насочен към Ботев Пд.

Антон Зингаревич е свързан с Виста преди да поеме Ботев. Смята се, че той е бил собственик и основен инвеститор в този клуб. Президентът на Виста Тигран Мкртчян отрича да има пряка връзка със Зингаревич. „Тези публикации са глупави, вероятно идват от хора, които не харесват Зингаревич. 90 % от нещата са пълен абсурд. Антон е просто мой близък, но той няма нищо общо с Виста. Да, когато при нас се появи интересен футболист, той го купува“, заяви арменският бизнесмен пред руски медии.

Още четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX