0

М еждународната футболна асоциация (ФИФА) трябва да вдигне утре забраната на ЦСКА за картотекиране на нови футболисти, пише в днешния си брой в. "Мач Тееграф".

Към момента от централата на ФИФА в Цюрих са уведомили мениджъра Дуарте Коща, че „червените“ са превели малко над 1,6 милиона лева на бившите играчи на клуба Нилсон Антонио, Сержиньо и Тенгариня. Това се е случило още на 1 юли, миналия петък, а ден по-рано от Борисовата градина официално информираха на сайта си, че дължимите суми към тримата футболисти вече са изчистени и трансферното ембарго ще падне съвсем скоро.

Сега обаче остава агентът на триото Коща да потвърди пред световната централа, че финансовите преводи към клиентите му са факт, за да може рестрикциите върху ЦСКА да паднат.

"ФИФА дава три работни дни на играчите и техния мениджър да потвърдят, че са получили парите. Ако те не го сторят в този срок, ФИФА ще тълкува това като потвърждение и ще свали официално забраната на ЦСКА да картотекира футболисти. Което ще рече, че в средата на тази седмица ембаргото ще е в историята и за първия ни официален мач ще разчитаме на новите попълнения“, потвърди пред „Блиц“ финансовият директор на ЦСКА Трифон Попов.

Днес е третият работен ден и утре би трябвало от ФИФА да позволят на ЦСКА да картотекира карето нови – Енес Махмутович, Станислав Шопов, Лазар Туфегджич и Брадли де Нойер. Впоследствие и БФС трябва да ги регистрира за новия сезон.

Трифон Попов отрече и слуховете, че клубът дължи суми на бившия наставник на тима Бруно Акрапович. „Това са спекулации. При него всичко сме изчистили още през април", поясни той, а и самият Акрапович преди време потвърди същото - неофициално сумата бе около 100 000 евро. През миналата седмица босненецът пое Ал Уехда от ОАЕ.