0

Т урският шампион Галатасарай иска да разменя футболисти с Лудогорец, съобщиха турските медии. „Чим Бом“ имат огромен брой играчи на договори, а същевременно следят някои от асовете на „орлите“, заради което са предложили двама от своите състезатели на отбора, воден от Ивайло Петев, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Става дума за румънеца Олимпиу Моруцан и норвежеца Фредрик Мидсьо. Моруцан е плеймейкър, който през миналата година е бил даден под наем на италианския Пиза, с който играе в Серия Б. Той изиграва 35 мача, в които реализира 6 гола и дава 8 асистенции. 24-годишният футболист играе точно на позицията, на която Лудогорец изпитва най-големи затруднения да намери заместник на Марселиньо и Каули Оливейра. Моруцан преминава от ФКСБ в Галатасарай през 2021 година, а след това е даден под наем в Пиза, като се оценява на 4 млн. евро.

Норвежецът Фредрик Мидсьо играе като дефанзивен халф. Той е изиграл 21 мача през изминалия сезон, но само в 5 е бил титуляр. Мидсьо има 11 мача за националния отбор на Норвегия. Той пристига в Истанбул през август 2022 година от АЗ Алкмаар. Преди това е играл за Розенборг, а според Transfermarkt е оценен на 5 млн. евро.

Дали подобна размяна ще има и дали изобщо някой от Галатасарай ще се озове в Лудогорец, предстои да видим.