0

Г енералният мениджър на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов даде интервю за португалското издание „О Жого“. Той коментира предстоящия мач срещу ЦСКА утре на стадион „Българска армия“, който може да е решаващ в борбата за титлата.

Бившият треньор на „армейците“ заяви, че срещата ще е много специална за него и добави: „90% подкрепят ЦСКА, останалите 10% нас“.

„През този сезон Лудогорец не е толкова силен, нивото им падна малко. Мисля, че това до голяма степен е причината за класирането, а не толкова някакво значително израстване на ЦСКА. Битката е жестока, въпреки че Лудогорец има по-широк състав. Мачът на ЦСКА срещу нас ще бъде решаващ. Стадионът ще бъде пълен, но 90 процента от феновете на ЦСКА ще ги подкрепят. Може би 10 процента ще бъдат зад нас... Ситуацията е трудна. Има хора, които искат обединение между двата клуба, но ръководствата вървят в различни посоки", заяви Младенов.

Именно ЦСКА 1948 свали Лудогорец от първото място след равенство 2:2 в Бистрица в предишния кръг, в който ЦСКА надделя над Локомотив Пловдив с 1:0 на "Българска армия".

„Постигнахме страхотен резултат, но на върха нищо не е решено. Това не се е случвало от доста години, има неяснота за няколко позиции в класирането. Невъзможно е да се предвиди какво ще се случи в последните два кръга. Двата основни кандидати за титлата са във върхова форма, но ние също се справяме добре, има подем след пристигането на новия треньор (Атанас Рибарски). Ще бъде трудно за ЦСКА, въпреки че е домакин".

„Мачът ще бъде много специален за мен, прекарал съм по-голямата част от кариерата си като играч и като треньор в ЦСКА. Станах шампион през 2008 година, последната титла на клуба. И то с пълна доминация, с 24 победи и 6 равенства, което остава неподобрен рекорд в България", коментира Младенов.

„Последните 11 години преминаха под доминацията на Лудогорец, който чрез двамата си много богати братя (собствениците Кирил и Георги Домусчиеви) разбра какво е нужно, за да се изгради много силен отбор за кратко време. Те имат най-добрата инфраструктура в страната и са пример за отлична вътрешна структура в държава, в която организацията и парите винаги са недостатъчно", каза още шефът в ЦСКА 1948 Стойчо Младенов.