0

А рда загуби тежко домакинството си на ЦСКА 1948 в отложен мач от III кръг на Първа лига - 0:3. Както е известно, в неделя двата тима трябваше да играят редовен двубой от XVIII кръг, но заради натрупалия сняг срещата не се проведе и ще се играе на 14 декември.

Статичните положения, изпълнени от играчите на ЦСКА 1948, и най-вече от Георги Русев, се оказаха нерешим ребус за Арда и в крайна сметка и трите попадения паднаха след стандартни ситуации. Срещата в Кърджали се игра при отлични условия и футболисти на двата тима носеха къси ръкави, сякаш цялата страна не е затрупана от сняг...
В началните минути от срещата нямаше много положения пред двете врати, като в 10-ата минута удар на Георги Русев бе отразен от Иван Дичевски. Четири минути по-късно Антонио Вутов върна към Неделко Пишчевич, който стреля извън наказателното поле, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата на Арда. 

Така се стигна до 18-ата минута, когато Георги Русев центрира остро от пряк свободен удар. В наказателното поле се стигна до карамбол, заради който Дичевски не успя да се намеси и след рикошет топката влетя в мрежата му - 1:0 за ЦСКА 1948!

В 25-ата минута Русев нахлу на пробив в наказателното поле, като си сви топката и я нагласи на левия си крак. Последва изстрел, след който топката рикошира в ръката на Пламен Крачунов, но съдиите прецениха, че няма основания за дузпа. 

Натискът на гостите даде резултат в 29-ата минута, когато Русев центрира от ъглов удар вдясно от вратата на Дичевски. Ивайло Чочев стреля с глава, като точно пред голлинията Неделко Пишчевич я довкара в мрежата! 

Две минути преди края на редовното време Чочев получи топката в наказателното поле и опита да стреля, но опитът му не се получи и така тимът на Николай Панайотов се прибра на почивка с два гола аванс. 

Интригата в срещата приключи в 47-ата минута, когато ЦСКА 1948 стигна до трети гол. Русев центрира от ъглов удар и качи топката на главата на Елитон, който нямаше проблем да я прати мрежата на Дичевски.

Две минути преди изтичането на час игра удар на Педриньо бе спасен от вратаря на кърджалийци. Арда можеше да се върне в мача в 67-ата минута, когато Тунгара намери Боруков в наказателното поле, но Елитон изпревари нападателя на домакини и му отне топката. Ебенезер Окезие пробва късмета си с удар от дистанция в 70-ата минута, но топката рекошира в негов съотборник. Все пак тя стигна до Тонислав Йорданов, който преодоля Генадий Ганев, но Елитон изчисти топката преди тя да влезе в мрежата. 

В 84-ата позиция Тунгара излезе на добра позиция, но Ганев се хвърли в краката му и го блокира. До края на двубоя повече попадения не паднаха и така ЦСКА 1948 нанесе първа загуба на Арда в Кърджали през този сезон.