0

П овечето от феновете на ЦСКА приеха много тежко представянето на „червените“ в дербито с Левски, завършило 0:0. И сякаш драмата не беше толкова в изгубените точки, колкото ужасната игра и тоталната липса на идеи. Но пък Густаво Бусато отрази дузпата, бита от Ивелин Попов и така спаси точката за „армейците“.

След срещата куп легенди и футболни фигури се изказаха много остро за ЦСКА. Адалберт Зафиров нарече играта на отбора „грозна“, и че титла за този отбор ще е „срамна“. Лъчо Танев определи футболистите на отбора като „посредствени“, а бившият директор Стойне Манолов заяви, че „ЦСКА не играе да победи, а да не загуби“ и нарече треньорът Саша Илич „пионка“.

Но все пак светът не е свършил и всичко все още е в ръцете на „червените“. Да, отборът не играе блестящо, но с оглед на потенциала Илич реално печели максимума като точки. Реално погледнато критиките след ремито с Левски дойдоха малко в повече, защото и в други дербита ЦСКА не е блестял. Но пък с Лудогорец „армейците“ изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона, макар и да го загубиха. В интерес на истината и разградчани вкараха толкова голове на Левски през този сезон, колкото и ЦСКА, що се отнася за първенство – 0.

До момента през кампанията футболистите на „червените“, както и треньорът Саша Илич понасяха критики – схемата с трима в защита била лоша, Юга и Матай били бавни, нямало силни халфове, отборът бил прекалено зависим от Назон. И още, и още... Но това, което „армейците“ изтърпяват след ремито, забележете – ремито с Левски, е наистина смазващо.

Точно тук идва интересният момент. Как всички от ЦСКА ще отговорят на критиките. Ще бъдат ли смазани и тотално ще се предадат, или ще се мотивират от лошите думи, които чуват, и ще дадат шампионски отговор. Това искат феновете от тях. И това чакат. И изобщо не говорим за гостуването на Пирин в Благоевград, което е абсолютно в графата „задължителни“. А за предстоящото другата неделя дерби с Лудогорец на „Армията“, което може да даде много отговори.

Автор ХРИСТО ГЕОРГИЕВ