0

„Дъвка за балончета“. Този слоган красеше етикетите на една от гордостите на социалистическа България – дъвката „Идеал“. Тези, които са я опитвали знаят добре, че нито бе иделна, нито с ние можеше да се правят балончета. С пет-шест парчета – да. Както и с кански усилия на този, който е решил, че може и да му се получи. За целта трябва да имаш почти волски мандибули. И със сигурност „Идеал“ може да се нареди сред 10-те най-гадни дъвки в историята на човечеството. 

От известно време обаче се появи и още една такава. Нарича се „Прозрачност в Левски“, пише в коментар днес вестник "Мач Телеграф". Използва се от фенове, както и то всеки един, който не е доволен от управлението на „Герена“. За съжаление, превърна се и в дъвка за медиите. „Упрекват ви, че няма прозрачност?“. Това е въпрос, който се задава ни в клин, ни в ръкав. С повод и без повод. И всеки един на „Герена“ все едно е длъжен да дава отчет на всеки един, който му се изправи на пътя какво прави. „Казват, че няма прозрачност, така ли е?“, бе питан Станимир Стоилов преди мачове.

Нищо, че откакто се завърна тренировките са открити открай до край, а и Мунчо може да го пита какво ли не. Шефовете на „Герена“ също си говорят свободно, стига да ги питаш. Дори Общото събрание на Левски е свободно достояние на всички. Финансовите резултати. Всичко! И на „Герена“ май се оляха, защото от месеци се говори, че този или онзи има нещо против другия. Цитират се Наско, Мъри и кой ли не. През първа, втора, трета, че и четвърта ръка. В последните 24 часа дори стана страшно. Дори долно. Най-вече за тези, чийто имена се използват. 

Интересното е, че търсенето на прозрачност върви само в едно изречение с Левски. Нито един друг клуб не е длъжен да дава пресконференция, защото някой е решил, че трябва да има такава. Да не говорим за финансови отчети, общи събрания и т.н. Дори за тренировки. „Това е отборът на народа!“, клатят глави „прозрачните“. След като е такъв – Вие, какво дадохте за него? Или какво направихте, за да му помогнете.