0

С тадион "Христо Ботев", Враца - баражът за последното място в Първа лига догодина отказва да приключи вече три часа след дъжд, греди, пропилян аванс от фаворита Ботев Вр в края и геройска битка от претендента Марек. Рулетката на дузпите под Околчица е опънала нервите на всички до краен предел, но едно 21-годишно момче отива уверено към бялата точка и... през дясната ръка на вездесъщия вратар на дупничани Константин Костадинов слага точка на спора и хвърля 7000 врачани в екстаз.

"Само позитивни мисли имах през цялото време, въобще не съм мислил, че ще пропусна. Този момент си го представях и е неописуемо. Това нещо, което направихме, е за историята. Велико нещо! Такова спасяване с толкова изоставане в точките - това е най-инфарктният сценарий."

Мартин Смоленски е изживял най-сладкия миг в кариерата си. Малко повече от 5 години след мечтания дебют за отбора на сърцето си - ЦСКА, и след три сезона на митарстване из Перник, Благоевград и Враца, Марто е дал най-силния сигнал към родния си клуб.

"Аз съм тук, по-силен съм и се боря за втори шанс", сякаш изкрещя Смоленски с прекрасния си гол от дистанция в баража плюс хладнокръвния победен наказателен удар, след който полетя на крилете на радостта.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"