0

Д окато в съзнанието ни все още са двата изключително красиви гола на Тибо Вион срещу Ботев Вр и поредното отменено попадение на Фернандо Каранга, дойде време за голямото дерби на втория пролетен кръг – Черно море срещу ЦСКА. Няма да открием топлата вода, като заявим, че истинското първенство за „червените“ започва именно сега. Днес от 15:15 часа на стадион „Тича“ срещу зимния първенец – Черно море.

Без да омаловажаваме успеха над Ботев Вр, той беше в графата „суперзадължителни“. Днес във Варна всичко ще е различно. След загубата в Разград, играчите на Илиан Илиев ще са освирепели срещу тези на Нестор Ел Маестро. Знаем, че именно агресията винаги е бил един от козовете на Черно море. Отделно от това се завръщат основни играчи като Дробаров и Пашеко, които липсваха срещу Лудогорец. Срещу Ботев Вр видяхме, че защитата на ЦСКА не е в най-добрата си форма. А атаката на Черно море създаде доста проблеми на разградчани.

Но пък знаем нещо важно. Че „Тича“ е любимо място на Фернандо Каранга, който традиционно прави силни мачове срещу „моряците“. Бразилецът, дори и не водил зимна подготовка, но неговата физика е такава, че той много бързо влиза в ритъм. Така, че мачовете на истината за ЦСКА започват днес. Но пък Каранга изглежда готов да поведе тима!

Автор ХРИСТО ГЕОРГИЕВ