0

Ч ерно море и Пирин завършиха наравно 1:1 в мач от 22-ия кръг на Първа лига на ст. „Тича“ във Варна. Гостите поведоха при единствения си точен удар в срещата, а домакините изравниха след 6-минутна проверка със системата ВАР.

Преди началото на мача наставникът на Черно море Илиан Илиев получи наградата за треньор №1 в страната за миналата година.

Първото сериозно положение в срещата бе в 5-та минута, когато Цветомир Панов стреля опасно, но вратарят на Пирин Янко Георгиев спаси. В 23-та минута домакините можеха да открият резултата. Йевхен Сердюк проби отляво и стреля по диагонал, но отново стражът на гостите Янко Георгиев успя да парира удара. В 26-та минута гол за Пирин на Стилиян Николов не бе зачетен след намесата на системата ВАР.

В 50-та минута гостите откриха резултата. Станислав Костов пусна прекрасен пас и изведе в отлична позиция Иван Тасев, който сам срещу вратаря Иван Дюлгеров вкара за Пирин. В 54-та минута Черно море бе близо до изравняването. Виктор Попов центрира в наказателното поле на гостите, а Матиас Курьор засече топката с глава, която опасно летеше към вратата, но стражът на Пирин Янко Георгиев успя да спаси. 

В 59-та минута Пабло Гарсия опита далечен изстрел от около 25 метра, но топката премина над вратата на гостите. 

В 69-та минута Черно море изравни резултата чрез Йевхен Сердюк, който бе намерен от Мазир Сула и вкара от непосредствена близост. Първоначално страничният съдия вдигна засада, но след 6-минутна проверка със системата ВАР голът беше признат за редовен. Това беше попадение номер 7 за Сердюк от началото на сезона в българското първенство.

В шестата минута от добавеното време Пабло Гарсия можеше да донесе трите точки на домакините, но вратарят на гостите Янко Георгиев успя да избие топката след удара на испанеца.