0

П ирин (Благоевград) се върна на победния път в Първа лига след домакински успех с 2:1 над Локомотив (София). "Орлетата" стигнаха до трите точки след две великолепни попадения през първото полувреме, дело на Станислав Манолев (13) и Красимир Станоев (30). Матеус Дуарте върна интригата в мача в 71-вата минута, но "железничарите" не успяха да стигнат до нов гол и в крайна сметка Пирин ликува като победител.

След доста равностоен старт на мача, домакините успяха да вземат преднина с гол от нищото в 13-а минута. Станислав Манолев получи топката на около 25 метра от вратата на Истатков и заби вълшебен гол в далечния ъгъл на вратата на младия страж за 1:0. 

В 30-а минута натискът на "орлетата" беше материализиран за втори път. След изчистен ъглов удар топката падна около границата на наказателното поле на крака на Красимир Станоев, който буквално препарира Истатков за 2:0. 

В 71-а минута, все пак, "железничарите" успяха да върнат едно попадение. След центриране от ъглов удар на Стойчо Атанасов топката беше засечена от Матеус Дуарте, който не остави шансове на Янко Георгиев за 2:1. 

Така отборът, воден от Радослав Митревски, прекъсна негативната си серия от 3 поредни шампионатни поражения, в които дори не успя да отбележи попадение.

Възпитаниците на Иван Колев пък остават без победа при своите визити през сезона (4 равенства, 10 загуби). 

С днешния успех Пирин събра 30 точки и измести "железничарите" от върха в групата на тимовете от 11-о до 14-о място. "Червено-черните" остават с 28 точки, а в следващия кръг приемат Царско село. За "орлетата" пък предстои гостуване на Ботев (Враца).