0

Х ебър победи Локомотив Пловдив с 2:1 като гост в драматичен мач от 22-ия кръг на efbet Лига. "Гробарите" направиха обрат на "Лаута", като победният гол дойде в 11-ата минута на добавеното време на втората част.

"Смърфовете" поведоха в 10-ата минута на двубоя с гол на Христо Иванов, който малко по-късно напусна с окървавена глава терена, заради тежък сблъсък с противников играч. 

В началото на втората част Марк-Емилио Папазов изравни, а в последните секунди на срещата дебютиралия за гостите Шейх Диаманка се възползва от грешка в защитата на домакините и донесе ценен успех на своя отбор. 

Второто полувреме на мача беше доста нервно, след като гол на Димитър Илиев беше отменен, а също така и дузпа, която главният рефер Петър Кузев отсъди за игра с ръка на Георги Вълчев, но след намесата на ВАР отмени. В края на мача червен картон получи и Ангел Лясков. 

Така отборът на Любослав Пенев прекъсна серията си от 4 поредни загуби и събра 23 точки, които му отреждат 12-о място във временното класиране. Локомотив е четвърти с 41 точки. 

След края на срещата бесни феновете на Локо нахлуха на терена: