0

Т реньорът на Спартак Варна Димитър Димитров беше доволен след спечелените три точки от „соколите“ при победата над Хебър. Той призна, че все още има шансове за спасение и тимът от Варна ще се бори до края за мястото си в елита на родния футбол.

„Не беше само гредата първото полувреме. Можехме да отбележим, но имаше липса на увереност. С първото им влизане в наказателното поле получихме гол. Това са елементарни грешки. С включването на младия Начев, който има доста качества в атака и носи нестандартност. Винаги съм вярвал, че този отбор, ако не беше липсата на точки, то този отбор може да побеждава всички. Остават някакви шансове да се борим“, каза Херо.

„Изравнителният гол оказа влияние. На празна врата, когато Десни изтърва, помислих, че ще стане познатото упражнение. Решаващ беше изравнителния гол. Докато има теоретични шансове, ще се борим докрай. Лерой Микелс показа хубави неща и в един момент, когато не му тръгна и усети липса на увереност в себе си. Той има сериозни качества и съм убеден, че тази победа ще донесе самочувствие. Лошото е, че Румен Руменов няма да играе, тъй като получи картон. Виждате, че нямаме скамейка, но ще направим така да го заместим достойно“, завърши Димитров.

Колегата му в Хебър Любослав Пенев сподели след загубата от Спартак Варна, че неговият тим продължава борбата си за спасение. Специалистът възнегодува срещу даденото от съдията продължение на втората част, тъй като според него реалното игрово време на това полувреме е 10-12 минути.

„Отборът не се срина в нито един момент. Играхме мача сериозно и докрай. Просто не трябваше да губим. Контролирахме мач, но не успяхме да затвърдим преднината. Поздравявам момчетата и тук, в ефир. Целта си остава същата, не се предаваме в никакъв случай“.

„Нещата се препокриха в повечето минути. В случая бяхме недостатъчни. Има и друго – направихме 10 смени. Не е нормално да имаш 5 минути продължение. Има някакви правила, трябва да се спазват. Игра се 10-12 минути. Няма значение, гледаме нашата работа, продължаваме по същия начин. Ще постигнем целта. Чака ни мач в петък – много скоро. Ще дойдат точките“.

„Очакваме победа, убеден съм, че това ще се случи“, допълни Пенев.