0

С тарши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров остана доволен след спечелената точка при визитата на Ботев Пловдив. Наставникът на "соколите" изрази мнение, че неговият отбор е играл много по-силни мачове, в които обаче не е успявал да вземе точков актив и затова равенството срещу "канарчетата" е позитивен резултат.

"Мачът започна добре за нас. Имахме два удара, които затрудниха максимално домакините, но след това отборът на Ботев взе инициативата, имаше игрово надмощие и създаде положения пред нашата врата. Лошото е, че ни вкараха гол от ситуация, която не миришеше изобщо на гол. Това бе една нелепа грешка на нашия вратар", започна Димитров.

"Нашият отбор игра близо до своите максимални възможности в последните минути на мача. Мисля, че тогава дори можехме да променим статуквото и да стигнем до победата, колкото и нескромно да звучи. Не успяхме да реализираме ситуации, в които Евандро излезе сам срещу вратаря и след това при удара на Климентов. Играли сме много по-силни мачове от този и не сме печелили точки, този път обаче спечелихме точка", допълни наставникът на Спартак Варна.

"Трудно ми е да кажа дали този резултат е закономерен. През повечето време от мача игровото преимущество бе на страната на домакините. Те бяха отборът, който диктуваше събитията, но въпреки това в последните минути имахме своите шансове да стигнем до пълен успех. Ботев разполага с много класни футболисти, които притежават качествата сами да решат даден мач, докато при нас няма такива състезатели. Ние разчитаме повече на отборната игра, но опитваме с наличния потенциал да търсим максимума във всяка среща", завърши Димитър Димитров.

Източник: БТА