0

И ЦСКА, и Лудогорец влизат в това дерби в не най-добрата си форма. Смятам обаче, че „орлите“ има по-голям потенциал. Те според мен ще спечелят, макар че това в никакъв случай няма да е лесно. Такава прогноза направи пред „Мач Телеграф“ за днешния мач на Българска армия бившия треньор на „орлите“ Димитър Димитров-Херо. Той води „зелените“ от 2017 до 2018 г., като ги изведе до титлата именно в пряка битка с „червените“.

Той прогнозира и на кого ще се отрази повече липсата на основни играчи. ЦСКА ще е без титуляри като Кери и Баи, а Мазику е под въпрос, докато разградчани са без Недялков, Текпетей и евентуално Сотириу, а Ману е наказан.

„Знаете, че за всеки един отбор е проблем, когато титуляри не играят. Лудогорец обаче, както вече казах, притежава по-широк състав, по-дълга скамейка, и на тях липсата на основни единици ще се отрази по-малко. За тях проблем е, че имат контузени крайни бранители, като не знам дали ще имат достойни заместители“, продължи Димитров.

„Загубата с 3:5 от Пирин според мен ще даде една искрица на футболистите на Лудогорец. Ще им светне червената лампичка. Те не са свикнали всеки ден да допускат по 5 гола вкъщи, а пък и то в мач от българското първенство. Прекалено много бях тези 5 попадения и очаквам реакция от разградчани“, заяви Херо. „Това, че на „Българска армия“ ще има сериозен брой фенове ще помогне и на Лудогорец. Няма футболист, който да не иска да играе пред пълни трибуни. Пък дори и целия стадион да е срещу него“, завърши бургазлията.