0

Н апусналият изненадващо Ботев Враца треньор Христо Янев е сред най-актуалните имена, обсъждани за същия пост в останалия дори извън Европа ЦСКА. Според източник на „Телеграф” 45-годишният спец, който донесе последния трофей на „червените” – националната купа през 2016-а, е бил потърсен от човек с бъдещ много висок пост в управата на клуба.

Твърди се, че именно предложението от Борисовата градина е било и причината Джуджето да обяви раздялата си с Ботев Враца, който спаси от изпадане. Новите шефове на ЦСКА виждали точно в него треньора, който може да сложи край на ерата с калъфките.

Самият Янев неособено ясно формулира мотивите си да си тръгне от тима от най-големия град в Северозапада, но пък намекна за нещо ново.

„Сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър спомен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа. Имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво. Желанието на ръководството на Ботев Враца бе да остана на всяка цена, но не казвам „сбогом“, а „довиждане“ и не изключвам възможността пътищата ни отново да се засекат”, заяви пред сайта на Ботев Враца Янев, който като играч е 2-кратен шампион с ЦСКА и 2-кратен с Литекс.