0

С тарши треньорът на един от многото отбори у нас с името Локомотив – този на втородивизионния Локомотив Горна Оряховица - Лъчезар Русев, реши да напусне поста.

Той пое "железничарите" юни 2022 година в доста незавидно състояние в Трета лига, като ги изведе до спечелването на първа в историята на тима Купа на Аматьорската футболна лига в края на май 2023-та, а сезон по-късно и до промоция във Втора лига без загубен двубой.

Въпреки опитите на ръководството да убеди специалиста да преосмисли своето решение, то е финално и в сила от днес. 

Локо Горна Оряховица на този етап ще бъде воден от досегашния помощник-треньор Николай Панайотов.

"Решението ми да напусна бях взел за себе си още преди няколко седмици и го правя за доброто на Локомотив, тъй като вече не чувствам, че мога да бъда полезен. Редно е да отстъпя в името на доброто на клуба, който обичам. Благодаря за подкрепата на всички наши истински фенове, на клубното ръководство, на общинското ръководство, на всички футболисти, в които продължавам да вярвам и знам, че могат да имат много по-добро лице. Преживях страхотни мигове, за които съм благодарен от цялото си сърце. Пожелавам успех занапред на Локомотив", коментира 34-годишният Русев в официалния фейсбук на клуба.

Горнооряховци нямат победа в последните си 5 мача във втория ешелон (4 загуби е 1 хикс), като в тях са отбелязали само един гол и вече заемат 16-ото място в класирането с 13 точки от 13 срещи. Отборът отпадна и в първия кръг на турнира за националната купа след поражение с дузпи от третодивизионния Саяна Хасково.