0

Г решките и неточната стрелба към вратата на съперника издънили Ботев Пловдив при 1:2 от Крумовград на тренировъчната база на „канарчетата“ в Коматево, където победителите играят домакинските си мачове в Първа лига. Тези причини посочи треньорът на Ботев Душан Керкез.

„Разочароващо е. Искахме да започнем позитивно сезона, но това е футболът. Създадохме доста ситуации, в които можеше да реализираме“, каза роденият в Белград спец, който е със сръбско и босненско гражданство.

„Знаехме, че Крумовград е силен при статичните ситуации и бързия преход в нападение. С нашите грешки им дадохме шансове, от които те се възползваха, а ние не успяхме да вкараме положенията си", коментира Керкез. 

"Когато получиш гол толкова рано в хода на двубоя, това носи разочарование в отбора. Мисля, че реагирахме добре след полученото попадение, успяхме да изравним, но не и да вкараме някое от следващите ни положения. 

Това е футболът. Знаем, че няма да ни бъде лесно в нито един мач. Трябва да вдигнем глава, да бъдем единни и да работим още повече", допълни наставникът на "канарчетата". 

"Трудният старт винаги е разочароващ. Ние обаче продължаваме да преследваме нашата цел. Искам да благодаря на феновете. 

Знам, че те ще бъдат зад нас до края и в края на сезона ще им донесем радост, защото вярвам в този състав. 

Бил съм в отбори като Ботев и това, което се случва около клуба, не е добро за никой от нас. Днес показахме, че губим мачовете си, когато допускаме грешки, но футболът е игра на грешки", каза още Душан Керкез. 

Източник: БТА