0

Б отев Пловдив не успя да победи Янтра Габрово в последната си лятна контрола. Двубоят на базата в Коматево завърши 0:0. Преди началото на двубоя пострадалия тежко при автобусната катастрофа на националния отбор на България Тодор Неделев слезе на терена и бе силно аплодиран от феновете на Ботев, които скандираха името му. 

В 9-ата минута Ботев бе близо до откриващо попадение, но удар от дистанция на Емануел Току излезе в аут. В следващите пет минути последваха още две добри възможности за „жълто-черните“, които бяха пропилени от Току, Тонев и Бароан. До края на първото полувреме темпото спадна и до голови положения не се стигна. В 54-ата минута се стигна до напрежение между играчите на двата тима, като Дилан Мертенс и Даниел Гаджев се сдърпаха. Нидерландецът получи жълт картон, докато Гаджев бе пожален, след като вече имаше официално предупреждение. Две минути по-късно Антоан Бароан изведе Мохамед Брахими на отлична позиция сам срещу вратаря, но французинът не успя да намери очертанията.

В 69-ата минута Емануел Току проби през центъра и си откри позиция за удар от границата на наказателното поле, но Християн Василев внимаваше и изби. Току продължи да бъде най-активният футболист на „канарчетата“ като в 76-ата минута отново шутира от далечна дистанция, като затрудни Християн Василев, който все пак се справи и изби. Пет минути по-късно късметът си от разстояние пробва и Джеймс Ето'о, но влезлият като резерва Петър Иванов улови.

Стана ясно, че тежка контузия е получил Станислав Работов. "Станислав Работов ще претърпи операция на коляното и ще отсъства от терените близо половин година. Всички в Ботев му пожелаваме бързо възстановяване! Вярваме, че отново ще си на терена и ще прескочиш тази трудност, както го направи и преди години! Футболистите на Ботев се появиха на терена с фланелки с текст: С теб сме, Роби", съобщиха от клуба.