0

И маше битка, себераздаване, мъжество, нямаше толкова много футбол, заяви дебютиралият начело на България Илиан Илиев.

„След първите 20 минути показахме характер. Трябва да подобрим играта с топката. С човек по-малко показахме характер, поздравявам футболистите“, анализира още варненецът.

„Унгария беше по-добрият отбор в мача. Ние можехме да спечелим, но допуснахме изравняване в самия край. Резултатът е реален. 

Показа се и голямата класа на Собослай, той водеше целия им отбор“, посочи още Илиан Илиев.

За изродилият се в бой, палежи и вандализъм протест пред стадиона, той заяви: „Наистина не знаем какво се е случило (около стадиона). Бяхме се концентрирали изцяло върху подготовката за мача.

Ние сме вътре в съблекалнята. Съжаляваме за случилото се. Футболистите имат най-малка вина за това, което се е случило. 

Като идвахме всичко беше спокойно, не знаем какво се станало след това“, коментира той баталните сцени пред стадиона.

Капитанът Кирил Десподов, чийто гол от дузпа даде реален шанс за победа първия в групата, не скри: „Тъжно ни е на нас като отбор. Разбрах за това, което се е случило извън стадиона. Тъжно е за нас, но и за цяла България. Разбрах, че има ранени. 

Такива неща се случват, но си искаме феновете по трибуните и да ни подкрепят. 

Явно нещата излизат извън контрол и не е било нормален и мирен протест. Това не зависи от нас. Не трябва да има такива неща, само може да загубим. Ще се прочуем като държава, но не мога да казвам на тези хиляди хора какво да правят.

Правилно е било да не ни информират какво точно се случва. За нас беше важно да играем за честта на България и с високо вдигнати глави. Малшанс за нас, че не победихме. Показахме характер и играехме за националния отбор на България.

Със сигурност една победа би помогнала за самочувствието на отбора. Дадохме максимума от себе си. Борихме се и така трябва да бъде във всеки един двубой. Показахме, че можем да се борим срещу най-силните. Справихме се много добре и има какво да работим, но това зависи от треньора. 

Чака ни тежък мач срещу Сърбия.
Беше трудно да се концентрираме преди мача. Важното е, че запазихме спокойствие и играхме добре."

Източник: БТА